Piqué: "El nivell de l'equip no és el mateix, s'ha d'acceptar"

El defensa del Barça admet que s'ha de fer "una anàlisi molt profunda de l'estil" perquè ja "no és tan efectiu"

dtorras34486202 spain s gerard pique misses a scoring chance during the euro160627223955

dtorras34486202 spain s gerard pique misses a scoring chance during the euro160627223955 / Antonio Calanni

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«El gol de Croàcia en els últims minuts ens va fer molt de mal». Gerard Piqué, el defensa del Barça, va admetre que aquell gol de Perisic va deixar contra les cordes la selecció espanyola. Itàlia va arribar per tombar-la definitivament. «Hem intentat competir, però no ha pogut ser. No se li ha de donar més voltes, a nivell global i nivell d'equip no és el mateix amb què vam guanyar tornejos. Vam començar molt bé, però a poc a poc hem anat caient», ha sentenciat Piqué il·llustrant les claus de la caiguda.

"Hay que ser realistes, no tenim el nivell que teníem quan érem campions d'Europa i del món"

No s'ha refugiat en coartades ni tampoc en excuses. «S'ha d'acceptar», ha dit Piqué. No li queda una altra opció. Espanya ja no és el que era. «No, no ha sigut un tema d'intensitat. La pressió dels italians ha sigut molt efectiva a la primera meitat. Ells han sigut superiors, els hem jugat més de tu a tu a la segona part», va assegurar Piqué, recordant que "al final ha guanyat el millor". Assumida aquesta derrota, Piqué mira més enllà: "S'ha de ser realistes, no tenim el nivell que teníem quan érem campions d'Europa i campions del món".

"Hem de fer crítica, ja sabíem que no érem favorits, però el torneig ens va portar pel camí més díficil i se'ns va fer una muntanya"

Notícies relacionades

Sols assumint aquesta caiguda de nivell pot reconstruir-se la selecció. "Vénen uns joves que prometen molt, altres que fa anys que hi sóm i que hem de seguir aportant qualitat, experiència i talent que tenim, però el nivell no és el mateix", ha afegit Piqué. "S'ha de fer crítica i intentar arribar en les millors condicions d'aquí dos anys, amb un nivell superior, amb joves que van pujant. Ja sabíem que no érem favorits per guanyar el torneig. Però el torneig ens ha portat pel camí més difícil i se'ns ha fet una muntanya", ha confessat el defensa del Barcelona.

"No som la millor selecció, tenim molt bons jugadors, no estem al nivell per guanyar competicions

Sobre el futur de Vicente del Bosque, ha sigut comprensiu: "Vicente s'ha guanyat el dret a decidir. És una persona molt important en el món del futbol, és la seva decisió, per tant», va recalcar el defensa, qui ha reconegut que "malgrat voler jugar al mateix l'estil de joc ja no és tan efectiu. És una mica de tot, s'ha de fer una gran reflexió, a nivell col·lectiu, tant d'estil com de nivell de joc. I afrontar els dos anys que queden fins al Mundial pujant el nivell futbolístic si volem guanyar. No som la millor selecció, tenim molt bons jugadors, però no estem al nivell per guanyar competicions. Ens posa en el nostre lloc, no som favorits, hem de millorar molt".