L'EUROCOPA DEL 2016

Piqué: "Això de Pedro ha sortit de mare, només és l'opinió d'algú que vol jugar més"

"Això és futbol, no una competició de patriotisme", diu el central blaugrana després de ser ovacionat per l'afició espanyola

rpaniagua34368830 gra253  isla de r   francia   19 06 2016   los jug160620172645

rpaniagua34368830 gra253 isla de r francia 19 06 2016 los jug160620172645 / Kai Forsterling

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Abans d’esclatar la tempesta de Pedro, el programa difós per la UEFA apuntava a Gerard Piqué i Lucas Vázquez com a protagonistes de la prèvia davant Croàcia amb Vicente del Bosque. El davanter canari no tenia previst sortir, tot el protagonisme havia de ser per al central blaugrana, un dels més destacats de la selecció en l’inici del torneig, amb gol inclòs davant la República Txeca i una altra gran actuació en el segon partit contra Turquia. 

    Piqué tenia molt clar el que diria. Sabia que li preguntarien pel canvi de tendència que ha patit el seu camí a la Roja. A l’Eurocopa de França, ningú s’atreveix a xiular Piqué. Seria lamentable si això passés. El vital cop de cap en el minut 87 en el xoc disputat a Tolosa va acabar d’aclarir els dubtes.

    «És molt millor que t’aplaudeixin que et xiulin. Sabia que només amb el meu rendiment això canviaria», va començar dient el defensa, que es va guardar per al final de la seva compareixença la frase més contundent. «Vaig tenir la sort de fer un gol important, però això és futbol, no una competició de patriotisme», va dir Piqué. 

    Aquesta va ser la seva reflexió al ser qüestionat per l’ovació rebuda després del duel davant els txecs. Era l’última pregunta i va acabar la seva intervenció amb un missatge clar, molt allunyat de les valoracions d’altres companys, com per exemple Sergio Ramos.

«LA ITÀLIA MÉS ITÀLIA»

Notícies relacionades

 Piqué prefereix parlar al camp i allunyar-se d’aquestes qüestions que recorden la fúria del passat. El defensa es va estendre analitzant els principals rivals d’Espanya per conquistar el títol. «Itàlia és molt Itàlia i això em preocupa, s’estan trobant còmodes al darrere, amb resultats destacats contra seleccions bones», va comentar el central, que també va destacar la fiabilitat d’Alemanya, el perill de França a casa i el joc desplegat pel rival d’avui. 

    «Croàcia planteja un bon futbol, serà un partit molt difícil. Hem d’anar a guanyar, això està claríssim. És un repte i això ens va bé», va comentar Piqué, que va carregar contra els ultres, la gran plaga d’aquesta Eurocopa: «El futbol és un espectacle per als fans, els nens i les famílies. S’han de cuidar bé i acabar amb la violència».