Croàcia: 100.000 euros de multa

La UEFA imposa el càstig pel llançament de bengales i el comportament racista dels seus seguidors

jdomenech34340475   saint etienne  france   17 06 2016   croatian fa160620180953

jdomenech34340475 saint etienne france 17 06 2016 croatian fa160620180953 / MAST IRHAM

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Croàcia haurà de pagar una multa de 100.000 euros per les bengales que van encendre els seus seguidors en el partit contra la República Txeca del 17 de juny passat (2-2) a Saint-Étienne. L'àrbitre va haver d'interrompre el joc pel llançament de les bengales a la gespa. Des de la grada, a més, algú va tirar un petard contra un dels empleats de seguretat que retirava els objectes de la gespa.

La federació balcànica s'ha salvat d'un càstig pitjor, com es temien els seus dirigents, pels antecedents registrats en altres partits, tant de la selecció com dels clubs. La multa no és, ni tan sols, la més alta que ha imposat el Comitè de Disciplina en el torneig de França.

La UEFA prohibeix a Croàcia vendre entrades "a determinats aficionats" que ja han sigut identificats

El dubtós honor correspon a Rússia, castigada amb 150.000 euros pels incidents i les baralles causats pels seus aficionats en el matx contra Anglaterra de Marsella (1-1) més una amenaça de desqualificació si es repetien els mateixos successos. Aquesta advertència també es va formular per a l'associació britànica, els seguidors de la qual van causar greus aldarulls a la ciutat durant i després del partit de l'11 de juny, així com els dies anteriors.

AMENAÇA A ROMANIA I ALBÀNIA

Notícies relacionades

El Comitè de Disciplina atribueix el càstig a Croàcia "pels tumults, ús de bengales, llançament d'objectes i comportaments racistes" d'alguns aficionats. A més, estableix la prohibició de vendre entrades "a determinats aficionats" que ja han sigut identificats per les autoritats croates i franceses fins al final del torneig. No obstant, la majoria d'aquestes localitats ja s'han distribuït per al partit contra Espanya d'aquest dimecres.

El comitè sancionador de la UEFA, a més, ha obert dos expedients a les federacions de Romania i Albània després del duel que van mantenir aquest diumenge a Lió. Per diferent motiu: a la romanesa, pel llançament de bengales i altres objectes per part dels seus aficionats; a l'albanesa, a més, per la invasió de camp fruit de l'alegria per l'històric triomf (0-1), que li brinda opcions de classificació si és una de les quatre millors terceres de grup.