L'EUROCOPA 2006

Cristiano Ronaldo es queda en blanc en l'ensopegada de Portugal

L'astre del Madrid iguala el rècord de partits de Figo amb un pobre empat contra la debutant Islàndia

rpaniagua34289951   saint etienne  france   14 06 2016   cristiano r160614223716

rpaniagua34289951 saint etienne france 14 06 2016 cristiano r160614223716 / MIGUEL A LOPES

3
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA

No ha guanyat mai res amb la seva selecció i cada vegada li queden menys oportunitats. A França té la possibilitat d’acabar amb aquesta sequera, però el seu inici no va ser per a gaires il·lusions. Cristiano Ronaldo es va quedar en blanc en l’ensopegada de Portugal davant Islàn-dia (1-1), un just empat que no ha de tenir més repercussions en l’objectiu de passar a vuitens, però sí que deixa entreveure les limitacions del combinat lusità.

Cristiano no va triar la millor nit  per igualar el rècord de partits internacionals de Luís Figo. L’astre del Madrid va disputar el seu partit número 127 amb la selecció, una marca que superarà dissabte davant d’Àustria. Cristiano ho va intentar de totes les maneres. Des de lluny, a pilota parada, de cap... Molts salts, els mosquejos habituals de cada partit i cap acció ressenyable. 

El seu últim cartutx va arribar en una falta just quan es complia el minut 93. Va fer set passos d’impuls, va anar cap a la pilota com un posseït i va llançar a la barrera des de 33 metres. La pilota va tocar la mà d’un islandès, va guanyar 9 metres i, ja fora del temps, va repetir la falta amb la mateixa sort. A la barrera. Allà va acabar el partit de Cris davant la debutant Islàndia, que es va emportar un punt i va deixar el davanter ple d’impotència. Va plorar les penes protestant a l’àrbitre.

PRIMER AVÍS

Han passat 12 anys d’aquelles llàgrimes d’un jove Cristiano a la final de l’Eurocopa del 2004, quan Grècia va sorprendre tot Europa en terres lusitanes. Aquell subcampionat és el millor resultat del madridista amb la seva selecció. Llavors, el seu mestre Figo era l’heroi lusità. L’extrem es va retirar sense guanyar res amb la seva selecció i Cristiano no vol seguir aquest camí.

Les dues faltes seguides a la barrera  en el temps afegit van resumir la impotència de l'estrella lusitana 

En un interessant pols disputat a Saint-Etienne, Islàndia va demostrar la valentia que l’ha portat fins a França. El combinat dirigit per Lars Lagerback, que va estar nou anys al capdavant de Suècia, va deixar fora en la fase de classificació Holanda, a la qual va vèncer en els dos partits, una dada que demostra l’ascensió d’un país poc acostumat a brillar en el futbol.

Notícies relacionades

Davant Portugal tampoc es va acoquinar. Els lusitans van dominar el joc (69% de possessió) i van arribar més a l’àrea (27 vegades contra 10), però Islàndia també va donar més d’un ensurt a Rui Patricio, començant per l’ocasió de Sigurdsson al minut 3. El meta islandès va tornar la moneda amb una parada amb els peus en un cop de cap de Nani (m. 20) just abans de la primera aparició de Cristiano en un cop de cap que se’n va anar fora (m. 22). Poc després va fallar una ocasió clara. Li va faltar un metre per enganxar bé la pilota.

GOL DE NANI

Amb Cristiano negat va haver d’aparèixer Nani per avançar Portugal després d’un centre d’André Gomes (m. 31). Però Islàndia no es va intimidar. Després del descans, Pepe i Carvalho es van empassar una pilota que va arribar a Bjarnason per marcar de volea (m. 52). A partir d’allà, el quadro lusità es va abocar a buscar el triomf, però Nani (m. 70), Pepe (m. 81) i Cristiano, en un cop de cap (m. 84) i les dues faltes finals, van fracassar, mentre Islàndia va estar a punt d’endur-se la victòria en un xut de Finnbogason. Els punys de Rui Patricio van evitar la debacle.

Portugal, 1; Islàndia, 1

GOLS: 1-0 (m. 31), Nani; 1-1 (52), B. Bjarnason.