L'EUROCOPA 2016

De Gea jubila Casillas

Del Bosque aposta pel porter del United, que salva Espanya amb dues grans parades mentre segueix la polèmica per la seva possible implicació en un escàndol sexual

rpaniagua34267776 toulouse france 13 06 2016 goalkeeper david160613165256 / VASSIL DONEV

rpaniagua34267776   toulouse  france   13 06 2016   goalkeeper david160613165256
rpaniagua34267212 football soccer   spain v czech republic   euro 20160613161933

/

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Tots els jugadors de 'la Roja' s'han abraçat amb ell abans del xiulet inicial. Saben que passa per un moment complicatesquitxat per un escàndol sexualescàndol sexual del qual es van coneixent detalls a poc a poc, però Vicente del Bosque ha mantingut la seva idea inicial i David de Gea ha sigut l'elegit per defensar el marc d'Espanya en el debut davant la República Txeca.

El seleccionador l'ha encertat. El meta madrileny no ha acusat la pressió i ha salvat Espanya amb dues parades excel·lents, la segona quan moria el partit. L'abraçada final amb Iniesta, tots dos aclamats per la grada, ha sigut el colofó perfecte.

"Tenim tres porters, no s'ha d'individualitzar res. Som un equip, no poden jugar 14. ¿El segon partit? Ja veurem qui juga" (Del Bosque)

El porter del Manchester United ha jubilat Iker Casillas, indiscutible des del 2002, quan la famosa ampolla de colònia va deixar Cañizares fora de combat. Iker porta quatre Mundials i quatre Eurocopes a les espatlles. Si juga a França, batrà un rècord històric amb cinc cites continentals amb la selecció. De moment haurà d'esperar. 

FINS A L'ÚLTIM DIA 

Del Bosque ha mantingut el dubte fins al dia del debut. A la conversa del matí a Tolosa ha comunicat la decisió als seus jugadors. "Juga De Gea". Ho tenia molt clar, com ha explicat el seu inseperable ajudant, el veterà Toni Grande. "No ha sigut una decisió d'última hora, sinó de fa temps. L'hem vist molt confiat, molt segur, no hem tingut dubtes".

Els dubtes venien, sobretot, per l'escàndol de l'operació Universal, en què s'investiga Torbe, empresari de pornografia acusat d'explotació sexual a menors. Una de les testimonis protegides va declarar a la policia que aquest personatge la va obligar a gravar un vídeo mig despullada per a De Gea, segons explica ‘Eldiario.es’. A l'illa de Ré, un racó bucòlic, tranquil i meravellós, va esclatar una bomba que la selecció ha sabut canalitzar. Del Bosque ha aplicat la coherència i David ha iniciat el torneig sota els pals.

Ha trigat 34 minuts  a tocar la pilota amb les mans, però després ha acabat sent decisiu

De Gea ha començat tenint poca feina, tot al contrari que Cech. Mentre que el porter del Manchester United a penes ha tingut protagonisme, el meta de l'Arsenal s'ha multiplicat en un festival de parades. El gegant txec ha firmat un partit espectacular. El nòvio d'Edurne ha trigat 24 minuts a tocar la seva primera pilota amb el peu. Deu minuts després s'ha estrenat amb les mans i 15 segons abans de complir-se el minut 45 ha fet la seva primera parada en un tir de Necid que ha desbaratat en dos temps. De Gea ha marxat al vestidor sense suar gaire. Després arribaria el seu moment.

ACLAMAT PER LA GRADA

Notícies relacionades

Després del descans, també ha començat sent un espectador de l'allau de ‘la Roja’ fins que un remat de Hubnik l'ha portat a estirar-se en la seva primera intervenció de mèrit. Ha celebrat amb efusió el gol de Piqué i després ha confirmat el triomf amb una gran intervenció en un tir de Darida en el minut 92. L'afició ha esclatat corejant el seu nom. 

En el seu desè partit amb la selecció, De Gea ha mantingut la porta a zero. Molts més, fins a 167, en suma el capità Casillas. "El tema De Gea està oblidat. A mi se'm fa estrany no veure Iker després de tants anys, però amb David també estem molt tranquils", ha valorat Ramos. "Tenim tres porters, no s'ha d'individualitzar res. Som un equip, no poden jugar 14. ¿El segon partit? Ja veurem qui juga", ha dit Del Bosque.