L'EUROCOPA 2016

La mare dels germans Xhaka, amb el cor dividit

El primer duel fraternal de la història de l'Eurocopa acaba amb triomf del suís Granit davant l'albanès Taulant (1-0)

  / REUTERS / CARL RECINE

 
rpaniagua34235682 football soccer   albania v switzerland   euro 201160611173733
rpaniagua34235472 football soccer   albania v switzerland   euro 201160611173741

/

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El primer duel de la història de l'Eurocopa entre germans va acabar amb triomf suís. El pols de Xhaha contra XhakaGranit versus Taulant, es va decantar del costat helvètic. Granit va vèncer 1-0 i va ser elegit millor jugador del partit. La seva nòvia no s'ho va perdre a les grades de l'estadi Bollaert-Delelis de Lens, amb una patidora molt especial, la mare dels dos germans, que va portar una samarreta dividida amb els colors de les dues seleccions. 

No es tracta dels únics germans inscrits en el torneig, ja que Bèlgica compta amb Jordan Romelu Lukaku; Irlanda del Nord té Corry i Jonny Evans; i RússiaVassili Aleksei Berezutski. Però els Xhaka juguen en seleccions diferents. 

PARES ALBANOKOSOVARS

Notícies relacionades

Els seus pares, albanokosovars, se'n van anar a Suïssa després del conflicte dels BalcansTaulant, el gran (25 anys), va acceptar l'oferta albanesa després de jugar en les categories inferiors suïsses entre els 17 i els 21 anys. Granit, de 23 anys, va rebutjar la proposta albanesa. Després de brillar al Basilea i el Borussia Mönchengladbach, l'interior ha fitxat per l'Arsenal de Wenger per 40 milions d'euros. 

El migcentre Taulant té menys potencial que el seu germà. La federació suïssa no va contactar mai amb ell i no va dubtar a formar part del somni albanès comandat pel seleccionador De Biasi. Aquest dissabte, a Lens, van coincidir els dos germans a la gespa. Un a cada bàndol. Van acabar abraçats, amb la seva mare aplaudint-los tots dos a les grades.