Universitat de Manresa

Grau en Gestió de la Societat Digital: Preparar els professionals per liderar la transformació digital

El curs combina tecnologia, anàlisi de dades i lideratge ètic en un programa interdisciplinari que afronta els desafiaments de la disrupció virtual

Alumnes del grau en Gestió de la Societat Digital.

Alumnes del grau en Gestió de la Societat Digital. / Universitat de Manresa

2
Es llegeix en minuts

El principal repte de la societat, les empreses i les organitzacions és saber gestionar la transformació digital i comptar amb perfils professionals que entenguin què està passant, prenguin decisions sobre què s'ha de fer i convencin a l'empresa o organització sobre la necessitat de dur a terme els canvis. En aquests coneixements forma precisament el grau en Gestió de la Societat Digital, que es va estrenar el curs passat i ofereix les habilitats necessàries per afrontar aquesta realitat disruptiva, preparant als alumnes per dissenyar, gestionar i avaluar projectes digitals i innovadors tant en l'àmbit empresarial com social.

Aquesta titulació ofereix una programació interdisciplinària que educa a professionals en una sòlida base tecnològica d'anàlisi de dades, però des d'una perspectiva humanística. Això permet als graduats assumir el lideratge d'equips multidisciplinaris, sempre des del compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El grau inclou pràctiques becades en empreses i cursos en idiomes estrangers


Adaptabilitat i ètica

Els estudiants del grau en Gestió de la Societat Digital no només coneixen el ventall de tecnologies disponible, sinó que també són capaços d'entendre com es poden aplicar i quines són les més adequades per transformar cada organització. La capacitat d'extreure coneixements valuosos de les dades es converteix en un avantatge competitiu en un món impulsat per la informació, posant èmfasi en la importància de comprendre les dades i el 'Big Data' per prendre decisions informades i estratègiques. A mesura que l'entorn laboral evoluciona, l'adaptabilitat es converteix en una habilitat fonamental, desenvolupant una mentalitat flexible amb capacitat per aprendre i adaptar-se ràpidament a noves situacions i tecnologies. A més, el grau no oblida les implicacions socials, ètiques i legals de la transformació digital abordant temes com la privacitat, la seguretat cibernètica, l'ètica i les desigualtats en l'ús de la tecnologia, garantint que la transformació digital a les organitzacions es faci de manera responsable i sostenible.

Metodologia innovadora

Notícies relacionades

La formació de professionals que han de treballar amb la innovació ha de basar-se en una metodologia d'aprenentatge innovadora. Així, la formació inclou l'estudi de casos, l'aprenentatge basat en reptes o projectes, seminaris interdisciplinaris i activitats de simulació per entrenar habilitats de gestió, de lideratge, de comunicació i de resolució de conflictes. Els estudiants del grau es beneficien d'un programa Premium que inclou pràctiques becades en empreses i cursos gratuïts d'anglès al llarg dels 4 anys de durada dels estudis i d'un segon idioma estranger a partir del tercer curs.

Els graduats podran exercir com a experts en digitalització i anàlisi de dades


Perfil d'alta demanda

El grau forma professionals capaços de comprendre i actuar davant la disrupció que representa la transició cap a la societat digital. Els graduats en Gestió de la Societat Digital podran ocupar llocs de responsabilitat com a experts en processos de digitalització i anàlisi de dades, liderar equips multidisciplinaris en departaments d'innovació i transformació digital, gerència, recursos humans, comunicació digital i sistemes d'informació. Altres sortides professionals inclouen l'àmbit de la consultoria d'anàlisi de dades o de processos de transformació digital, càrrecs de direcció en centres tecnològics d'innovació, assessorament com a experts en transformació digital per a institucions i entitats públiques o càrrecs de responsabilitat en innovació i impacte social.