Amb més de 150 màsters universitaris i amb una taxa d’inserció laboral del 89%

La UB és líder estatal en els principals rànquings internacionals

Més de 2.100 alumnes fan pràctiques externes en diferents institucions i empreses. És la primera universitat d’Espanya amb la millor inserció laboral dels seus graduats segons el QS Graduate Employability Rankings

La UB és líder estatal en els principals rànquings internacionals
1
Es llegeix en minuts

La Universitat de Barcelona és una de les universitats amb l’oferta acadèmica més àmplia del sistema universitari espanyol. Per al curs 2022-2023 s’ofereixen més de 150 màsters universitaris oficials, que permeten l’especialització acadèmica o professional. D’aquests màsters, 116 ja han sigut acreditats per l’AQU (Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya), 28 amb el segell d’excel·lència. En el rànquing QS by Subject, la UB es posiciona entre les millors 50 universitats del món en les matèries de Biblioteconomia i Gestió de la Informació, Filosofia, Arqueologia i Anatomia i Fisiologia. A The Impact Ranking, la Universitat de Barcelona ocupa la 10a posició en l’àmbit mundial, obtinguda en l’ODS 4, relatiu a l’educació de qualitat. Els programes de màsters universitaris estan adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).

Lideratge Internacional

Notícies relacionades

La Universitat de Barcelona és una de les més ben ubicades en els rànquings més prestigiosos. Segons el QS World University Rankings, la UB és la primera universitat d’Espanya i se situa en la posició 168 del món. Hi ha prop de 1.400 destinacions en universitats d’arreu del món, gairebé 800 estudiants de la UB en programes de mobilitat i 3.578 convenis amb universitats i altres institucions estrangeres. Un 37% dels estudiants de màsters universitaris són de nacionalitat estrangera, amb més de 141 nacionalitats diferents. A més, la UB és un referent en recerca i té més de 250 grups consolidats i 958 projectes de recerca actius. La UB és l’única universitat espanyola en la Lliga d’Universitats de Recerca Europees (LERU), formada per les 23 millors universitats en recerca d’Europa. A més, se la considera la més innovadora d’Espanya.

Inserció laboral

En el marc dels màsters universitaris, més de 2.100 alumnes de la UB fan pràctiques externes en diferents institucions i empreses. És la primera universitat d’Espanya amb la millor inserció laboral dels seus graduats, i està entre les 87 primeres del món i entre les 22 primeres en l’àmbit europeu segons el QS Graduate Employability Rankings. Segons l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya, la taxa d’ocupació dels titulats de màsters de la UB és del 89%, i la dels doctors, del 93,3%. L’alumnat dels màsters valora amb més d’un 8 el professorat de la Universitat de Barcelona. Actualment, hi ha 16 biblioteques amb segell d’excel·lència europea (EFQM).

Temes:

Apunts