FUNDACIÓ EDUARD SOLER

La FES prepara els professionals de la indústria del futur

El projecte educatiu del centre aposta per oferir una atenció personalitzada i una formació de qualitat amb aprenentatge pràctic a partir de la Formació Dual, basada en el model d’«Estudia i Treballa»

La FES prepara els professionals de la indústria del futur
1
Es llegeix en minuts

La FES és un centre de referència en la formació tecnològica i industrial que ofereix cicles formatius de grau superior i formació continua.

L’Escola de formació professional de la Fundació Eduard Soler és considerada un centre de referència per la qualitat dels estudis tècnics que ofereix en formació professional reglada; Cicles Formatius de Grau Superior en Robòtica, Automatització i Mecatrònica i Disseny i Programació en Fabricació Avançada i una àmplia oferta de cursos de formació continua de temàtica tecnològica i industrial.

El projecte educatiu del centre aposta per oferir una atenció personalitzada i una formació de qualitat amb aprenentatge pràctic a partir de la Formació Dual (basada en el mateix model del centre «Estudia i Treballa») que proporciona un perfil professional adaptat a les necessitats actuals i altament valorat per les empreses. Els estudiants dels cicles formatius tecnològics de grau superior del centre, duals i amb doble titulació, tenen una inserció laboral que s’acosta al 100%.

El centre disposa d’unes instal·lacions modernes equipades amb la tecnologia necessària per facilitar l’aprenentatge als alumnes (aules i laboratoris amb sistemes automàtics, PLC i robots, CAD-CAM, CNC, simuladors, fabricació additiva... i un ampli taller amb torns, centres de mecanització i cabines de soldadura). A més disposa d’allotjament compartit per als estudiants que viuen als afores de la comarca.

CFGS en robòtica, automatització i mecatrònica

Notícies relacionades

L’evolució industrial ens ha portat cap a la societat de la informació i la digitalització, donant lloc al que es denomina indústria 4.0 amb sistemes de producció descentralitzada, interconnectats i adaptatius. El cicle formatiu combina l’estudi de la tecnologia mecànica, l’electrònica, els sistemes de control, la informàtica i les comunicacions industrials, de manera integrada, per donar resposta a les necessitats de la indústria del futur.

CFGS en disseny i programació en fabricació avançada

L’avenç de la tècnica ens proporciona noves tecnologies aplicables a la fabricació mecànica que permeten millores en els processos productius donant lloc al que es coneix com Smart Factory. Aquest cicle combina l’estudi de les tecnologies de fabricació convencional; tècniques CNC i CAM i de disseny de productes mecànics, amb fabricació additiva, enginyeria inversa, simulació i processos de fabricació avançats.

Temes:

Apunts