APRENDRE A ESTUDIAR

Sophia Chua-Rubenfeld aconsella sobre les millors tècniques d’estudi

L’experta es va graduar a la prestigiosa Universitat de Harvard amb un títol en Filosofia el 2015. Com a filla d’Amy Chua, professora de dret a la Universitat de Yale, té bons hàbits d’estudi que ha decidit compartir

Sophia Chua-Rubenfeld aconsella sobre les millors tècniques d’estudi
3
Es llegeix en minuts
  1. Tria les classes que t’interessin. D’aquesta manera, estudiar no es percep com un treball esclau. Si no vols aprendre, no puc ajudar-te.

  2. Fes amics. Alternar temps d’oci i relaxar la ment amb converses amistoses ajuda a airejar-se. ¡I poden passar-te els apunts!

  3. Estudia menys, però estudia millor. Al matí es rendeix més que a les nits, aprofita les primeres hores del dia, s’aprofita més. 

  4. Evita el pilot automàtic, entendre el que llegim ajudarà a retenir el contingut.

  5. Vague és dolent. Fer el gandul davant dels llibres és una pèrdua de temps.

  6. Escriu-ho. Per memoritzar una mica millor escriure-ho, ajuda el cervell a gravar la imatge del que estudies.

  7. Absorbeix-ho, corda’t el cinturó, fes-ho. Absorbeix tot el coneixement que puguis i no economitzis esforços.

  8. Presenta-t’hi. Tot tindrà molt més sentit d’aquesta manera i, a la llarga, t’estalviaràs molt temps.

  9. Pren notes a mà. No conec la ciència que hi ha darrere, però fer qualsevol cosa a mà és una manera de gravar-ho a la teva memòria. I si t’avorreixes, doncs podràs gargotejar.

  10. Surt de la biblioteca. El simple fet d’estar en una biblioteca no t’omple de coneixement. A més, les persones que porten menjar i mantes i es queden allà durant la setmana d’exàmens comencen a fer una olor estranya. Ves-te’n a casa i banya’t. 

  11. Fes una mica de feina cada dia, però no deixis que sigui tot el dia. «Aquesta tarda, llegiré un capítol d’alguna cosa i faré la meitat d’un conjunt de problemes. Després, veuré un episodi de South Park i aniré al gimnàs.

  12. Dona’t un incentiu. No hi ha res pitjor que un enorme abisme de temps d’estudi. Si saps que sortiràs al cap de sis hores, és més probable que facis alguna cosa.

  13. Permet que els amics el confisquin el telèfon quan t’enganxin jugant a Angry Birds. Ah, i si creus que necessites un descans, probablement no sigui així.

  14. Deixa de subratllar. És part del pilot automàtic. Et desconnectes, mires cap avall i, de sobte, tens cinc pàgines de color verd neó que no recordes haver llegit. Al seu lloc, escriu notes als marges.

  15. No copiïs per copiar. No aporta i és trist.

  16. Llegeix tot el que puguis. Aquest hàbit tan saludable ajuda el teu cervell a assimilar informació.

  17. Sigues un lector intel·ligent, no un robot. Pregunta’t: ¿Què està mirant de demostrar l’autor? ¿Quina és la progressió lògica de l’argument? En general, pots respondre a aquestes preguntes llegint la introducció i la conclusió de cada capítol.

  18. No t’ho llegeixis tot, però comprèn tot el que llegeixes. És millor tenir una comprensió profunda d’una quantitat limitada de material que tenir una comprensió vaga d’un curs complet. Una vegada més: vague és dolent. 

  19. Vinyetes i resums. Les imatges i claus són més fàcils de retenir que interminables paràgrafs.

  20. Si no ho entens, definitivament sortirà a l’examen. Solució: sempre està als llibres de text, i acudeix a internet si ho necessites.

  21. La gent sovint menysprea la memòria. Notícia d’última hora: fins i tot en grans bastions intel·lectuals com Harvard, se li demanarà que memoritzi fórmules, noms i dates. Per memoritzar eficaçment: deixa de llegir la llista una vegada i una altra. No funciona. Digues-ho en veu alta i escriu-ho. 

  22. Demana als amics (els del punt 2) que t’escoltin mentre els expliques un concepte difícil. 

  23. Intenta esbrinar on encaixa un concepte específic en el curs com un tot. Això t’ajudarà a aprofitar els grans temes (cada classe té grans temes), cosa que agilitarà el que necessites saber. Pots aprendre un milió de fets, però fins que no comprenguis com encaixen, no els comprendràs del tot.

Temes:

Apunts