Astrologia

¿És Ofiüc el signe 13 del zodíac?

¿És Ofiüc el signe 13 del zodíac?

123rf

1
Es llegeix en minuts

Astronomia i astrologia són dos termes tan semblants fonèticament i gramaticalment que es presten a confusió. Són com la nit i el dia, en el debat entre ciència i creença.

Tal com avisa la NASA, l’astrologia no és el mateix que l’astronomia. Com a ciència, l’astronomia segueix el procés científic que involucra evidència i dades en l’estudi de les estrelles i les galàxies.

L’astrologia, en canvi, es basa en la creença que la ubicació de certes estrelles i planetes al cel pot predir el futur o descriure com és una persona. Si bé l’astrologia és important per a algunes tradicions culturals, les seves afirmacions no es basen en evidència científica.

I en el cas d’Ofiüc hi ha evidència científica que existeix com una de les 13 constel·lacions que envolten el Sol i una de les 88 que són reconegudes oficialment per la NASA. Però a banda d’aquesta dada, en l’àmbit astronòmic no se li ha pogut vincular cap paper ‘zodiacal’ perquè no té cap pes científic que ho sostingui.

¿Per què Ofiüc no és un signe zodiacal?

Durant anys uns quants mitjans de comunicació han malinterpretat aquest fet i han donat pàbul al fet que Ofiüc, com a tretzena constel·lació que acompanya les dotze conegudes, era de ple dret un altre signe del zodíac, una creença astrològica sense base científica.

Tot es basa en una molt lliure interpretació del fet que els babilonis, que van viure fa més de 3.000 anys, tenien 13 constel·lacions en el zodíac i van decidir deixar-ne una fora per repartir-lo en les 12 parts que coneixem avui dia. 

Ofiüc era aquell suposat tretzè signe del zodíac i el que ha provocat la confusió d’aquests dies en què s’ha parlat d’un nou calendari zodiacal que quedaria de la següent manera:

Capricorn: 20 de gener – 16 de febrer

Aquari: 16 de febrer – 11 de març

Peixos: 11 de març – 18 d’abril

Àries: 18 d’abril – 13 de maig

Taure: 13 de maig – 21 de juny

Bessons: 21 de juny – 20 de juliol

Càncer: 20 de juliol – 10 d’agost

Leo: 10 d’agost – 16 de setembre

Verge: 16 de setembre – 30 d’octubre

Balança: 30 d’octubre – 23 de novembre

Escorpí: 23 de novembre – 29 de novembre

OFIÜC: 29 de novembre – 17 de desembre

Notícies relacionades

Sagitari: 17 de desembre – 20 de gener

Una errònia interpretació que es continua mantenint viva al llarg dels anys.

Temes:

Horòscop