Convivència veïnal complicada

Un veí es queixa del soroll de les sabates del de dalt, que respon: «No tenim sistema de levitació»

«Aviat rebrem varetes de Hogwarts i provaré amb l’encanteri ‘wingardium leviosa’, contesta la persona interpel·lada en el cartell penjat a l’escala

  • Picabaralla en un veïnat de Càceres per unes «banyes»

Un veí es queixa del soroll de les sabates del de dalt, que respon: «No tenim sistema de levitació»
2
Es llegeix en minuts

Com de dura pot ser la convivència veïnal. De fet, quan una persona lloga o compra una vivenda, a més de visitar l’immoble, també hauria de rebre un informe dels veïns que li poden tocar. Les picabaralles entre els membres d’una comunitat són un clàssic que la sèrie de televisió ’La que se avecina’ ha sabut plasmar molt bé. Perquè la realitat no supera la ficció. Un cas recent és el de la baralla per unes presumptes «banyes» a Càceres o el misteri d’uns quadros desapareguts a Saragossa. El soroll i les molèsties que ocasionen són un dels embolics de veïns més comuns. Que l’hi diguin al veí que des de les vuit del matí i durant «tot el dia» suporta «els passos» del de dalt, que com aquell qui res respon: «No tenim sistema de levitació».

La moda de posar cartells amb queixes a les escales en deixa algunes d’insòlites i respostes enginyoses. El compte de Twitter @Liosdevecinos, que plasma els embolics, bronques i curiositats de les comunitats de veïns, es fa ressò de les reivindicacions d’algunes cases, com la d’aquesta amb el soroll amb els habitants del pis de dalt.

A l’espera de l’encanteri «wingardium leviosa»

Amb educació, demana «si és possible fer servir un altre calçat». Però la petició no va agradar a la persona interpel·lada, que va fer ús de l’originalitat per respondre. Com que no poden levitar, recorrerà a la màgia. «Aviat rebrem varetes de Hogwarts i provaré amb l’encanteri ‘wingardium leviosa’, assenyala el cartell.

No conforme que amb això, el veí es va treure les culpes: «Ahir vam estar tot el dia fora de casa. Fes-t’ho mirar. ¡De res! ¡Bon any!», diu el final del text, amb tota mena de dibuixos d’estrelles, ulleres de Harry Potter, varetes i fins i tot una careta somrient.

Altres experiències molestes dels usuaris de Twitter

Notícies relacionades

La resposta del veí interpel·lat és més que enginyosa, però els comentaris a Twitter d’altres usuaris a aquesta denúncia no es queden enrere amb les seves experiències molestes. «La meva veïna de sota es posava sabates de taló a un quart de vuit del matí perquè deia que eren noves, per adaptar-les al peu. Retrunyia tot l’edifici, fins que vam acabar tots els veïns a l’escala perquè deixés aquesta mania. D’un quart de vuit a dos quarts de deu que se n’anava. Ni en el flamenc hi ha tant taloneig», explica @La_GataBlanca.

«Jo tinc uns veïns de dalt que deuen tenir fàbrica de mobles perquè estan tot el dia movent-ne algun. No tinc tant de pis per a tant moble, però és que algun dia hi pujaré. Es fa insuportable. O deixo una nota com aquesta», comenta @viviborilla entre les desenes de comentaris que acumula la publicació.

Temes:

Veïns