Escàndol financer

Nova crisi de les criptomonedes: el vaticini d’aquest multimilionari nord-americà

  • De Kim Kardashian a Justin Bieber: l’enfonsament de les criptomonedes atrapa els famosos que les van promocionar

Nova crisi de les criptomonedes: el vaticini d’aquest multimilionari nord-americà
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El món de les criptomonedes no para d’enfrontar-se a escàndols que no el deixen en gaire bon lloc. Després del significatiu enrenou que va suposar l’estrepitosa caiguda de la plataforma FTX, el multimilionari Mark Cuban ha avisat que s’acosta un altre escàndol que no passarà desapercebut entorn de les divises digitals

Segons ‘The Street’, el portal web de notícies i educació financera, «en els últims mesos, la indústria de les criptomonedes s’ha vist afectada per nombrosos escàndols, que han augmentat considerablement l’escepticisme i la desconfiança entre el públic en general i han encoratjat més comandes perquè hi intervinguin els reguladors». 

L’article referent a aquest tema recorda als lectors que «tot va començar el maig passat quan van col·lapsar les criptomonedes germanes Lluna i UST, després que UST perdés la seva paritat amb el dòlar». Aquestes criptomonedes estan relacionades amb actius més estables com són el dòlar dels EUA i l’or. No obstant, l’article recorda que «la moneda UST era estable algorítmicament, així que no estava recolzada per reserves en dòlars sinó pel seu actiu germà, Lluna».

Com a conseqüència, «aquest desastre va provocar una crisi creditícia que va resultar catastròfica per a moltes empreses, incloent-hi el fons de cobertura Three Arrows Capital, o 3AC, que es va veure incapaç de complir els seus pagaments als criptoprestadors Celsius Network i Voyager Digital», explica ‘The Street’.

Davant la impossibilitat de pagar, Celsius i Voyager van haver d’acollir-se al capítol 11 de la llei de fallida dels Estats Units.

Segons l’empresa de seguretat ‘blockchain’ Chainalysis, «aquesta crisi va revelar principalment els vincles i l’exposició de les criptoempresas entre si, com els bancs durant la crisi financera del 2008. L’altra lliçó va ser la falta de transparència de les criptoempreses centralitzades, que majoritàriament no estan regulades» i va afegir que «aquesta opacitat va crear una altra situació que provocaria la implosió de la nit al dia de FTX uns mesos després».

Nou escàndol

Nou escàndolMark Cuban assegura que «aquest nou escàndol apareixerà en forma d’implosió dels anomenats intercanvis de rentat, en els intercanvis centralitzats» i afegeix que «suposadament hi ha desenes de milions de dòlars en operacions i liquiditat per a ‘tokens’ que tenen molt poca utilització», així que  no entén com poden ser tan líquids. 

Notícies relacionades

El multimilionari assenyala que «bàsicament, un estafador/comerciant compra i ven els mateixos ‘tokens’, creant volums comercials artificials entorn d’aquesta criptomoneda. L’estafador fomenta els comentaris positius a les xarxes socials sobre el ‘token’, fent a altres comerciants l’efecte que el ‘token’ és popular i té una gran demanda». 

Arran d’aquesta acció, «es genera més interès en el ‘token’, i se n’elevat el preu. Els estafadors després liquiden les seves posicions en el pic de demanda». 

Temes:

Criptomonedes