Segons la revista ‘¡Hola!’

Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa han trencat

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ruptura inesperada: Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa han posat punt final a la seva relació després de vuit anys, segons ha avançat en la seva edició d’aquest dimecres la revista ‘¡Hola!’ «El Mario i jo hem decidit posar fi a la nostra relació definitivament», diu ella per a la publicació, en la qual ha aclarit que no hi ha terceres persones.

«No vull fer cap declaració més i agraeixo als amics i mitjans de comunicació que ens ajudin en aquesta decisió», afirma.

Com a imatge de la portada de la revista, una fotografia en la qual Preysler posa somrient.

En una conversa seva amb el setmanari apunta a la gelosia de l’escriptor com a motiu pel qual ha acabat la relació.

Fa tan sols uns dies es van veure tots dos en una festa a l’Hotel Mandarín Oriental Ritz de Madrid, un esdeveniment al qual no van dubtar a assistir, tot i que de forma separada. Un comportament que, ara, cobra sentit, però que durant aquells dies no es va analitzar a causa de l’huracà que s’estava vivint per l’anunci en el qual Tamara feia al·lusió a Íñigo Onieva.

 Els rumors sonaven amb força des de feia temps i la revista ‘Semana’ ja va publicar a l’estiu que la parella vivia separada, quan l’escriptor, de 86 anys, es va traslladar al pis que posseeix al costat de la madrilenya Puerta del Sol i on residia fins que va començar la seva relació amb la ‘reina de cors’.

«Gelosia infundada»

Segons la revista ‘¡Hola!’, el motiu de la ruptura podria ser una escena de «gelosia infundada», després de la qual Vargas Llosa va abandonar el domicili de Preysler a Puerta del Hierro i es va instal·lar al seu pis de Puerta del Sol «sense cap explicació». I pel que sembla, aquesta no hauria sigut la primera vegada que el premi Nobel de literatura abandonava el domicili conjugal després d’una discussió. Segons assenyala la publicació, «que aquesta actitud sigui recurrent és la que ha convençut Isabel que no val la pena continuar apostant per una relació sense futur que a tots dos els fa infeliços».

L’amor entre la parella va sorgir durant un viatge organitzat per Porcelanosa, per visitar el llavors príncep Carles d’Anglaterra al palau de Buckingham. Era el mes de maig del 2015. Vargas Llosa estava separat de la seva dona, Patricia Llosa, amb qui havia celebrat, aquell any, les bodes d’or. Preysler havia enviduat del seu marit, Miguel Boyer, el setembre de l’any anterior, després de gairebé 30 anys de matrimoni. Després de tenir un vessament cerebral, havien passat dos anys molt durs a causa de la seva malaltia, durant els quals ella va estar bolcada en la cura de l’exministre.

Llavors va aparèixer l’escriptor peruà, a qui coneixia des de feia anys, i es va produir entre ells un autèntic enamorament sobtat que no va passar desapercebut als seus companys de viatge a Londres. La ‘reina de cors’ va confessar llavors a ‘¡Hola!’: «Vaig veure per primera vegada el Mario a Saint Louis, Missouri, quan el vaig entrevistar l’any 1986 per a ‘¡Hola!’. A partir de llavors, el Miguel i jo vam entaular una bona amistat amb el Mario i la seva dona, que s’ha mantingut durant tots aquests anys».

Els rumors sobre la possibilitat que la parella digués el ‘sí, vull’ l’han acompanyat durant tots aquests anys. Tanmateix, la filipina ha sigut sempre molt clara sobre això, assegurant que en cap moment havien sentit la necessitat de casar-se. «Em trobo bé i molt feliç, perquè puc passar bastant temps amb els meus nets i disfrutar-los», va declarar fa una setmana a l’esmentat mitjà, quan va protagonitzar la portada de Nadal amb la seva filla Ana Boyer.

Notícies relacionades

Durant aquests vuit anys de relació, la parella no s’ha separat i han viatjat sovint. Sempre que podia, Preysler ha acompanyat l’escriptor en el seu periple internacional, disfrutant junts de cites literàries, esdeveniments, ponències... en uns anys en què Vargas Llosa ha continuat sumant nous títols a la seva dilatada trajectòria.

En aquest sentit, s’ha de destacar que la declaració pública del seu amor durant l’homenatge que va rebre el 2020 a l’Institut Cervantes de Madrid amb motiu del 10è aniversari del seu premi Nobel de literatura: «Vull agrair-li a la Isabel, a la seva companyia, a la seva presència, aquells anys meravellosos que m’ha fet passar al seu costat i que han renovat en mi moltíssim aquesta vocació que crec que és la millor cosa que m’ha passat en la vida. Moltes gràcies, Isabel», va dir.