Polèmica a les xarxes

¿L’emir de Qatar li ha donat la mà a l’àrbitra després de la final del Mundial 2022?

Si es fa una interpretació ultraconservadora de l’Alcorà, un home té prohibit saludar o tocar una dona en públic

  • L’emir de Qatar li posa a Messi el ‘besht’, una capa que només porta ell

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A l’acabar-se la final del Mundial de Qatar 2022, que ha enfrontat l’Argentina i França –i que ha guanyat l’‘albiceleste’, capitanejada per Leo Messi, en la tanda de penals–, l’equip arbitral ha pujat a la tribuna a rebre una medalla i la felicitació de les autoritats, entre els quals, el president de la FIFA Gianni Infantino, l’emir de Qatar, Tamim bin Hamad al-Thani, i el president de França, Emmanuel Macron.

La realització televisiva ha evitat mostrar el moment en què l’emir havia d’estrènyer la mà a l’única àrbitra del partit, l’auxiliar nord-americana Kathryn Nesbitt.

Però en les imatges es pot veure com l’emir fa el gest d’estendre la mà (tot i que la realització no enfoca el moment) i, posteriorment, li col·loca la medalla i li dona uns copets al braç.

Notícies relacionades

Tanmateix, és molta la gent que a Twitter ha posat en dubte que li estrenyés la mà. Com va passar dissabte, durant el partit que va enfrontar Croàcia i el Marroc pel tercer i quart lloc, quan l’emir va evitar saludar l’àrbitra brasilera Neuza Back.

La veritat és que hi ha molts seguidors de l’islam, la religió que professa l’emir de Qatar i que és majoritària al país, que tenen una actitud discriminatòria cap a les dones, basada en una interpretació ultraconservadora de l’Alcorà, que impedeix que un home saludi o toqui una dona en públic. I a la inversa: una dona tampoc ha de deixar que un home la saludi donant-li la mà i, molt menys, dos petons.