Proesa poc saludable

Un corredor completa una marató fumant i en menys de tres hores i mitja

Un corredor completa una marató fumant i en menys de tres hores i mitja

Weibo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les maratons s’han tornat un esdeveniment tan massiu i popular que no és estrany trobar-t’hi famosos vestits de curt a la línia de sortida, i situacions tan peculiars com un corredor completant-la amb una pinya al cap, botant una pilota de bàsquet, vestida amb disfresses tan variades com un plàtan, de superheroi de Marvel o la mateixa torre Eiffel i, fins i tot, recorrent-la descalç o marxa enrere.

Però el que es va viure aquest diumenge passat en una competició popular a la Xina supera qualsevol mena d’expectativa.

La Xin’anjiang Marathon de Jiande, una localitat a l’est del país asiàtic, va ser testimoni de la ‘proesa’ de l’ ‘oncle Chen’, un corredor que davant la sorpresa del personal va completar els 42.195 km que separen la línia de sortida de la meta fumant. Literal i no figurat: consumint cigarrets de manera constant i sense parar amb el dorsal posat.

Encara més increïble, el seu crono: unes digníssimes 3 hores i 28 minuts, que són als que aspira qualsevol corredor popular de nivell mitjà-alt.

Notícies relacionades

¿El més peculiar de tota aquesta singular ‘proesa’? Que l’‘oncle Chen’ només fuma mentre competeix i que a cada marató millora la seva marca. El 2018 va completar la Marató de Canton en 3 hores i 36 minuts i l’any següent va rebaixar el crono a la Marató de Xiamen fins a les 3 hores i 32 minuts.

Un acte gens saludable i encara menys recomanable fent exercici però que a Chen li funciona. No sabrem si aquest atleta podria aspirar a més coses a banda del fum tòxic d’un cigarret, però segurament no seria tan recordat com ho ha sigut amb un cigarret als llavis.