Vol rasant

Així capta un radar el possible meteorit que va causar el terrabastall a Gran Canària | Vídeo

Les primeres investigacions apunten que l’objectepot ser que impactés al mar al nord de l’illa

Així capta un radar el possible meteorit que va causar el terrabastall a Gran Canària | Vídeo

Alfred Derks

2
Es llegeix en minuts

Un fort terrabastall s’ha sentit aquest dimecres a gran part de l’illa de Gran Canària, un soroll que ha sigut audible en les mitjanies de la cara est i nord de l’illa i que ha anat acompanyat de petites tremolors de terra. Uns moviments que, a més, han quedat registrats en els senyals sísmics de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN).

Una dels seus sismòlegs, Itahiza Domínguez, ha descartat a través del seu compte de Twitter que s’hagi tractat d’un terratrèmol. «El gran terrabastall d’aquesta tarda [per dimecres] a Gran Canària no va ser produït per cap terratrèmol. A les nostres estacions sísmiques veiem el soroll d’algun tipus d’explosió desconeguda. El que veiem és so. Per tant això surt de les nostres competències», ha expressat Domínguez. En aquesta línia també es manifestava la Conselleria, que ha recordat que un terratrèmol i un bòlid, malgrat la seva diferent naturalesa, provoquen fenòmens geofísics que poden ser tractats amb les mateixes tècniques d’anàlisi.

L’Institut d’Astrofísica de les Canàries es decanta per un meteorit que ha pogut sobrevolar les illes i impactar al mar, al nord de l’arxipèlag, una teoria que també maneja el president del Govern canari, Ángel Víctor Torres, i que ha compartit a través de les seves xarxes socials.

Notícies relacionades

«Davant el terrabastall sentit, sobretot a #GranCanaria, cal traslladar que no s’han registrat danys. Les primeres investigacions apunten a un meteorit que ha sobrevolat les illes i que ha pogut impactar al mar al nord. Calma i recorrin sempre a informació oficial», exposa el president en el seu compte de Twitter.

Ara, aquesta teoria sembla quedar avalada per un tuit publicat pel compte de Twitter de Controladors Aeris, que ha publicat un vídeo en el qual es pot veure un objecte no identificat captat pel «radar primari amb què es controlen els vols en les proximitats de l’aeroport de #GranCanaria». I ha afegit que «l’hora coincideix amb la del #meteorit que es va escoltar a bona part de l’illa».