Reforma amb final feliç

Troben un tresor a la seva cuina i s’embutxaquen 860.000 euros

Troben un tresor a la seva cuina i s’embutxaquen 860.000 euros

Spink and Son

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les reformes a casa solen comportar maldecaps, estrès, i un rellevant desemborsament de diners. El que aquesta parella de North Yorkshire (Regne Unit) no esperava era que trobarien un tresor gràcies a això: 264 monedes d’or que valen una fortuna.

Aquestes valuoses peces es trobaven sota el terra de la cuina que estaven remodelant. En aquell moment (2019), els subhastadors els van dir que podrien guanyar més de 290.000 dòlars amb la troballa; però finalment les monedes s’han subhastat per 850.000 dòlars, uns 862.400 euros. 

El motiu del seu valor és que és un tresor d’entre els segles XVII i XVIII, i que es tracta d’una de les reserves més grans d’aquest tipus de monedes mai descobertes al lloc, segons va informar ‘USA Today’. 

Notícies relacionades

A més, les monedes pertanyien a una copa que també va ser excavada i que probablement va pertànyer a un matrimoni que es va casar l’any 1694. Concretament, es tractaria de Joseph i Sarah Fernley-Maisters, que pertanyerien a la família mercantil «més influent» de la seva ciutat des de finals del segle XVI fins al XVIII.

«Els Maister comerciaven com a importadors i exportadors de mineral de ferro, fusta i carbó del Bàltic. Diverses generacions van ser membres del Parlament a principis del segle XVIII», va assenyalar la casa de subhastes.