Tots els tòpics

El mapa que assenyala com és el teu barri: ‘pijo’, ‘rastaflauta’, guiri, perillós...

  • El mapa mundial de les celebritats: ¿Qui és el personatge més famós de la teva ciutat?

El mapa que assenyala com és el teu barri: ‘pijo’, ‘rastaflauta’, guiri, perillós...
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els barris de cada ciutat tendeixen a una identitat pròpia i unes característiques conegudes per la gent que habita a la zona. De tota la vida, sabem que hi ha barris més «xungos», altres de més «pijos», i llocs que és millor evitar per la seva alta concentració de turistes. A internet podem trobar un enginyós mapa que assenyala tot això i més en ciutats de tot el món. A continuació veurem alguns exemples a Espanya.

Barcelona: ‘cruising’ per aquí, hípsters per allà

A la plataforma ‘Hoodmaps’ pots buscar la ciutat que t’interessi i et mostrarà quin és el caràcter de cada racó. En el cas de Barcelona, per exemple, assenyalen el barri de Gràcia com ‘more bearded hipsters’ (‘més hípsters barbuts’), la platja del Somorrostro com ‘muscle beach’ i Montjuïc com ‘gay cruising’. 

Si ens movem cap a l’àrea metropolitana, veiem com la zona de la Universitat Autònoma de Barcelona a Bellaterra està assenyalada com ‘rastaflautes’; Sant Cugat del Vallès apareix com a ‘rich catalans’ i Rubí, la ciutat del costat, com a ‘can’t afford Sant Cugat’ (‘no poden permetre’s Sant Cugat’).

Sevilla: des de ‘cayetanos’ fins a zones ‘dangerous’

Notícies relacionades

Canviem de zona i ens dirigim a Andalusia, concretament a Sevilla. A l’altre costat del riu, Triana apareix dividit entre ‘Franco’ i ‘pijos cayetanos’, mentre que la zona de la Plaza España i el parc de María Luisa és descrita com a ‘agradable passeig’. 

També a la capital sevillana, al conegut barri de les 3.000 vivendas, escriuen: ‘dangerous zone’ (‘zona perillosa’) i ‘you don’t want to come to this area’ (‘no vols venir a aquesta zona’). Per descomptat, tampoc podien faltar les mofes al barri de Sevilla Este, del qual simplement diuen: ‘No és Sevilla’.