Xarxes socials

Polèmica desencadenada amb Vara a les xarxes socials pel seu suposat rellotge fals

«El vaig comprar fa anys al passeig Marítim d’Islantilla per poc més de 50 euros», respon el president de la Junta a l’usuari que l’acusa

Polèmica desencadenada amb Vara a les xarxes socials pel seu suposat rellotge fals

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

Dilluns passat, Guillermo Fernández Vara, el president de la Junta d’Extremadura, va acompanyar el del Govern, Pedro Sánchez, a Puerto de Miravete amb l’interès de conèixer les conseqüències dels incendis a la regió. El que ningú pensava era que una cosa irrellevant generaria una polèmica més, afegida als focs.

L’amo d’una web de rellotges, Santiago Tejedor, va publicar a la xarxa social Twitter el rellotge que portava Vara al canell, al·legant que el preu era de gairebé 55.000 euros. El tuit es va viralitzar a causa de la gran quantitat de retuits i ‘m’agrada’ que va començar a rebre, i ja compta amb més de mil comentaris entre respostes i citats.

Les opinions es van disparar i majoritàriament, de manera negativa, ja que quan es tracten temes polítics, Twitter mostra la seva pitjor cara. «Un altre penques socialista, res de nou», «Tot per al poble, però sense el poble», «Ells et demanaran que no encenguis l’aire condicionat», «Un detall d’empatia i solidaritat amb els extremenys, no tenen activa ni la neurona de dissimular», són algunes de les respostes iròniques que acusen el president de portar un accessori de marca cara.

Hores després, va arribar la contestació de Vara. Un tuit en què afirma que ni li agraden els rellotges ni hi entén, sinó que el va comprar «al passeig Marítim d’Islantilla per poc més de 50 euros». La situació es va capgirar i moltes persones van començar a criticar la il·legalitat que havia comès al comprar una cosa en un mercat negre.

Notícies relacionades

«Bé, doncs ja està resolt el misteri: El senyor @/GFVara, tot un president de comunitat autònoma, porta un rellotge fals. Que decebedor». Així escrivia Tejedor el seu tuit definitiu en el qual acusava directament Vara de portar un rellotge falsificat, a la qual cosa el president va respondre amb cert to sarcàstic: «T’asseguro que és un rellotge veritable. Funciona».

La polèmica va acabar allà mentre que més usuaris continuaven omplint les notificacions del president extremeny amb crítiques i paraules malsonants. A més, Luis Salaya, l’alcalde de Càceres, va entrar en el debat destacant l’exageració de molts individus: «Us heu muntat una pel·lícula tremenda perquè estàveu desitjant un gest ostentós per al linxament i resulta que l’única crítica que es podia fer era la de portar un rellotge cutre», va escriure en el seu compte de Twitter.