La taronja sencera

Així pots trobar parella per internet i que sigui compatible amb tu

La Celestine compta amb un equip de professionals que acompanyen els seus usuaris en la recerca d’una relació estable i duradora

Un dels principals motius de divorci a Espanya és la baixa compatibilitat amb l’altra persona

La compatibilitat entre dues persones és essencial per a aconseguir una relació de parella estable

La compatibilitat entre dues persones és essencial per a aconseguir una relació de parella estable / Cedida / La Celestine

5
Es llegeix en minuts

Trobar una parella compatible és, probablement, un dels factors que més defineixen l’èxit d’una relació sana. Quan dues persones comparteixen estil de vida, objectius i caràcters, es produeix la simbiosi perfecta que permet viure una història d’amor perdurable en el temps. Però, potser, aquesta sigui la part més complexa a l’hora de buscar parella i un dels motius principals que porten a la ruptura de moltes relacions.

Les dades reflecteixen aquesta situació. El IV Observatori del Dret Familiar, elaborat a través d’una enquesta de l’Associació Espanyola d’Advocats de Família (AEAFA), destaca com un dels principals motius pels quals les parelles es divorcien, precisament, la baixa compatibilitat entre els components i l’existència de diferències irreconciliables.

En l’era de la hiperconnexió, en què internet ha facilitat el fet de conèixer més persones, trobar una parella compatible continua sent una tasca complexa. En aquest gran aparador, les persones es poden mostrar de maneres diferents i no sempre amb la seva veritable manera de ser.

«Vivim al món de la sobreinformació. Hi ha moltes persones a la xarxa, però no tothom busca la mateixa relació i al mateix lloc», assegura Pere Anson, director general de La Celestine, una web de cites que es diferencia per ajudar els seus usuaris, a través d’un tracte més humà i personalitzat, a trobar la parella més compatible amb ells.

¿Com podem saber si una parella és compatible?

¿Com podem saber si una parella és compatible?La compatibilitat no vol dir que dues persones siguin exactament iguals. Una de les claus d’una relació estable i compatible és la complementarietat. Cada persona és un món i les combinacions no sempre són senzilles. Per molt que hi hagi química entre dues persones, no sempre hi haurà una bona compatibilitat. Llavors, ¿quins aspectes són importants?

  • Respecte i valors: Respectar la manera de ser, la vida, l’entorn, els gustos i les creences, entre d’altres, és molt important per aconseguir una relació sana. En aquest sentit, quan dues persones comparteixen valors també aconsegueixen un bon nivell de compatibilitat.

  • Comunicació: Si hi ha un altre aspecte fonamental en una relació és la comunicació. Si les dues persones saben comunicar-se de manera sincera i correcta, resoldre els problemes que puguin sorgir en una relació serà molt més fàcil.

  • Confiança: La confiança, en part, és fruit dels dos punts anteriors. Quan els dos membres d’una relació mostren confiança l’un en l’altre, es trenquen tabús, es genera complicitat i és molt més fàcil mantenir una actitud comunicativa i respectuosa.

  • Projectes en comú: Tota relació necessita metes objectives i que les dues persones s'esforcin per aconseguir-ho. Compartir projectes, estil de vida i concepció de la vida familiar és fonamental per mantenir viva la flama.

Aquests serien, grosso modo, alguns dels pilars més importants per construir una relació duradora i compatible. Tot i que altres factors, com el sexe i l’atracció física, també hi juguen un paper important.

La web de cites que et busca la persona adequada

La web de cites que et busca la persona adequadaLa filosofia de La Celestine és molt simple: acompanyar les persones en la recerca de la seva parella ideal. En aquest sentit, la proposta és molt diferent de la resta d’aplicacions. En aquesta web de cites l’usuari compta amb un equip de professionals que avaluen els perfils i seleccionen aquells que mostren una compatibilitat més alta, sempre des de la personalització i el treball cara a cara.

«Avaluem molts aspectes, però, sobretot, aquells que estan demostrats empíricament per la literatura científica. Ens fixem en els valors de cada persona, la identitat cultural i, també, en la posició social», apunta Anson. Tot això, expliquen, amb l’objectiu d’aconseguir construir relacions estables.

El procés manté l’anonimat dels usuaris en tot moment i els processos de verificació eviten la creació de perfils falsos, un dels principals problemes d’aquest tipus d’aplicacions.

¿Com podem trobar una parella compatible?

¿Com podem trobar una parella compatible?Per diferenciar-se de la resta de webs de cites i aplicacions, La Celestine ha desenvolupat un mètode que parteix del coneixement integral dels seus usuaris i del treball directe amb ells. «Cada vegada que es registra un client, en revisem la compatibilitat amb les persones que ja estan registrades. Quan veiem dos perfils compatibles, ens posem en contacte i els mostrem les característiques de l’altra persona. Llavors els presentem amb una videotrucada i els donem l’opció de tenir una cita presencial», explica Anson. ¿Quines fases se segueixen?

  • Test de Compatibilitat: El primer pas quan un usuari es registra a la web de La Celestine és fer el test. Hi recull informació de la personalitat, l’estil de vida i les preferències de l’usuari. A més, s’hi inclouen preguntes de lliure redacció per saber quin tipus de persona busca.

  • Match: El ‘match’ el fa l’equip de La Celestine un cop analitzat el test, una de les principals diferències amb un altre tipus d’aplicacions. L’usuari pot veure el perfil de l’altra persona i el percentatge de compatibilitat que comparteixen.

  • Videotrucada: Si hi ha interès, ve una de les parts més interessants del procés: establir el primer contacte amb l’altra persona. L’equip de La Celestine organitza una trobada ‘online’ en què participa un dels seus experts. Aquesta fase és fonamental, ja que serà clau perquè sorgeixi la primera espurna entre tots dos usuaris.

  • Cita presencial: Si totes les fases anteriors han funcionat, La Celestine organitza una cita presencial en què els usuaris poden aprofundir molt més. I és en aquest punt quan pot sorgir una història d’amor perdurable.

El procés és totalment gratuït fins a la videotrucada. En cas que les persones no encaixin en aquell moment, La Celestine busca un altre perfil compatible sense cap tipus de cost.

¿Vols conèixer la teva taronja completa? Fes el test de compatibilitat de La Celestine.