El mes de la masturbació, ginecologia regenerativa, clau per garantir el teu benestar sexual

Les joguines eròtiques no només proporcionen plaer, el seu ús també augmenta l’eficàcia dels tractaments regeneratius i antiedat.

El mes de la masturbació, ginecologia regenerativa, clau per garantir el teu benestar sexual

LELO

5
Es llegeix en minuts

L’organisme d’una dona va experimentant canvis a mesura que passa el temps. Donar a llum o l’arribada de la menopausa, entre d’altres, van generant situacions com la pèrdua d’elasticitat, dolor, sequedat vaginal, incontinència urinària, hiperlaxitud vaginal... Aquests símptomes, que disminueixen el plaer durant les relacions sexuals, són freqüents, però no haurien d’infravalorar-se.

La ginecologia regenerativa s’encarrega precisament d’això. A través de diferents tractaments mèdics i quirúrgics es busca l’objectiu de restituir l’aspecte físic i la funcionalitat de la vagina, la zona vulvar i el sòl pelvià.

Volent donar a la ginecologia funcional i regenerativa l’espai que mereix, la marca de botiga de joguines eròtica LELO ha organitzat una interessant trobada amb expertes per parlar sense tabús sobre benestar sexual femení. 

Cuida’t per dins i també per fora

Cuida’t per dins i també per foraEls nostres òrgans genitals també envelleixen i perden funcionalitats. Igual que cuidem el rostre, el cos o els cabells per pal·liar els estralls del pas del temps, és important fer-ho també amb els genitals. Davant patologies com la sequedat genital que ocasiona molèsties durant les relacions sexuals, per exemple, cal ser proactives i cuidar la nostra salut íntima mitjançant diferents teràpies regeneratives.

Alguns tractaments com la labioplàstia, la radiofreqüència genital, el làser (CO2 alleugen els dolors i ajuden a millorar notablement la qualitat de la vida sexual de moltes dones.

Aquestes teràpies augmenten la quantitat de col·lagen, l’elastina i els vasos sanguinis. «A partir dels 40 anys anem perdent un 1% anual del col·lagen, fins i tot més durant la menopausa. Aquestes tècniques són molt efectives per prevenir i produir col·lagen, però, després de la seva realització, la pacient ha de fer un manteniment per frenar la velocitat d’envelliment i no perdre el que s’ha aconseguit amb aquests tractaments», afirma Bárbara Fernández del Bas, experta en Longevitat i Ginecologia Regenerativa.

Joguines sexuals, molt més que una eina per al teu plaer

Joguines sexuals, molt més que una eina per al teu plaerSegons les expertes en ginecologia funcional, sexologia i longevitat, les joguines sexuals són els millors aliats per conservar l’aconseguit amb aquestes innovadores teràpies. Més enllà del plaer que proporcionen (que és ben important) i sense banalitzar-ne l’ús, les joguines sexuals ajuden en la recuperació postpart i en la menopausa, ja que afavoreixen la flexibilitat de la vagina, milloren la circulació a la zona i estimulen la síntesi de col·lagen i elastina per preservar una vagina saludable i rejovenida.

Fernández del Bas recomana que «les dones que tinguin una vida sexual poc activa utilitzin com a alternativa, (o com a complement) a les seves relacions, joguines sexuals per a un manteniment òptim de la seva zona íntima».

Aquestes joguines, que contribueixen a augmentar la nostra autoestima i confiança, es poden utilitzar en solitari, però també en parella, aportant a la relació un grau més d’intimitat i comunicació. El seu ús no és excloent ni limitant i, gràcies a la gran varietat d’opcions que proporciona LELO, podem variar la nostra intimitat sexual segons ens vagi venint de gust.

Els massatjadors de clítoris SONA 2 Cruise, amb les seves ones sòniques, per exemple,  o la més pausada SILA Cruise, permeten disfrutar d’orgasmes amb assiduïtat. Alhora, afavoreixen l’efectivitat dels tractaments evitant la desaparició dels vasos sanguinis aconseguits.

L’ús freqüent de KEGEL Smart Bead fortaleix el sòl pelvià, millorant la qualitat dels orgasmes, el desenvolupament de l’embaràs i resolent problemes d’incontinència.

Els vibradors per estimular el punt G com el GIGI 2 o la doble estimulació simultània de SORAYA Wave afavoreixen la flexibilitat de la vagina, millorant la circulació a la zona.

Masturbació, la tasca pendent de moltes dones

Masturbació, la tasca pendent de moltes donesSegons un estudi realitzat entre 1.700 dones espanyoles, més del 60% reconeix no haver-se mirat els genitals l’últim mes o haver-ho fet només una vegada. ¿Quines dades obtindríem si preguntéssim això mateix a 1.700 homes? En l’actualitat, està normalitzat que els homes parlin de les seves parts íntimes, però amb la sexualitat femenina el tema segueix silenciat. Que encara avui sigui habitual confondre vulva i vagina és un exemple molt clar de l’estès que continua el tabú.

Per canviar aquesta tendència, és essencial posar la masturbació al lloc que es mereix. Al contrari dels de l’home, els genitals de la dona estan amagats i per a nosaltres l’autoexploració és necessària per saber on és cada cosa i què és el que ens agrada i què no. Aquest maig, mes de la masturbació, és important recordar que l’autoconeixement del nostre propi cos genera seguretat, confiança i permet disfrutar d’un ple benestar sexual.

Igual com alimentem amb menjar el nostre estómac perquè no encongeixi, cal posar a treballar al nostre cos i acostumar-lo al plaer. Els orgasmes tenen gran transcendència mèdica, ja que fomenten el desig i el posen a treballar. Per això, molts ginecòlegs prescriuen als seus pacients l’ús de joguines sexuals per assolir orgasmes regularment, ja que s’allibera oxitocina, «l’hormona de l’amor» que provoca que ens sentim millor emocionalment i ajuda a reduir molts tipus de dolors com el de cap o corporals. En semblant o no, segons el panel d’expertes de LELO, l’ideal és tenir dos o tres orgasmes a la setmana. Així que... ¡a disfrutar de l’autoconeixement!

Notícies relacionades