Crema Twitter

Ortega Smith (Vox) es casa amb la mexicana Paulina Sánchez del Río i sacseja les xarxes

Molts internautes critiquen la «hipocresia» del discurs del partit d’ultradreta en temes d’immigració

Ortega Smith (Vox) es casa amb la mexicana Paulina Sánchez del Río i sacseja les xarxes

Ismael Herrero /EFE

2
Es llegeix en minuts

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, es va casar aquest dissabte amb l’empresària mexicana Paulina Sánchez del Río. L’enllaç, a què van assistir nombrosos companys del seu partit, ha despertat una allau de crítiques a les xarxes socials, ja que molts usuaris han denunciat contradiccions en el polític. Bàsicament, molts internautes s’han mostrat crítics que el dirigent del partit d’ultradreta, amb un marcat discurs conservador i molt dur amb la immigració, hagi contret matrimoni amb una persona estrangera.

Diversos internautes també han aprofitat l’ocasió per destacar la «hipocresia» del discurs del partit d’ultradreta. «A Vox no li agraden els immigrants, però Rocío Monasterio és cubana i Ortega-Smith es casa amb una mexicana. La cubana ve de família esclavista i la mexicana treballa a HSBC. Són més classistes que racistes», destaca un usuari de Twitter. 

Notícies relacionades

Molts usuaris, de fet, han posat èmfasi en el classisme implícit en el discurs de Vox. Han sigut diversos els tuitaires que han incidit en el fet que Vox tan sols critiqui la immigració derivada de la pobresa (com en el cas de refugiats o persones que venen en pastera) i, segons ells, no apliqui el mateix discurs als estrangers adinerats. «Ortega Smith només és racista si són pobres; en canvi, si són sud-americans milionaris, benvinguts siguin», explicava un usuari.

Les xarxes també han aprofitat l’ocasió per treure a lluir el vell art del mem. Les imatges dels dirigents d’ultradreta en aquest casament s’han convertit en carn de mem per a centenars de tuitaires a la recerca d’unes rialles. Les fotografies de Santiago Abascal, president de Vox, han sigut de les més compartides.