MENSTRUACIÓ

Avantatges d’utilitzar la copa menstrual i possibles inconvenients

¿Estàs cansada d’haver de canviar el tampó o la compresa mínim 4 vegades al dia? ¡Hi ha una opció més sostenible!

Avantatges d’utilitzar la copa menstrual i possibles inconvenients
7
Es llegeix en minuts

En els últims anys la copa menstrual ha anat guanyant terreny i no és casualitat, ja que són molts els avantatges que implica. Més enllà de la comoditat i la higiene personal, l’ús de la copa menstrual també aporta beneficis per al planeta. Els productes utilitzats durant la menstruació deixen cada any més de 200.000 tones de residus. 

¿Has pensat a utilitzar-la alguna vegada? ¿Saps quin tipus de copes menstruals hi ha? ¿Com es posa? ¿Quin preu té? ¿És una opció segura i higiènica? Tots aquests dubtes es presenten en moltes dones a l’hora d’aventurar-se a provar una copa menstrual. INTIMINA, la companyia sueca que ofereix la primera i única gamma dedicada a cuidar els aspectes de la salut íntima femenina és coneguda per parlar sense embuts sobre temes tabús que trenquen l’estigma que hi ha entorn de la menstruació i els nostres cossos.

 

La informació és poder. Per això, com tot a la vida, quan estem ben informats desapareix la por de la novetat. Tot i que, abans de començar a llegir l’article, és important que tinguis en compte que cada dona és un món i que el que a la majoria li va bé potser que a tu no et funcioni.

La popular presentadora de televisió, Cristina Pedroche, es preguntava les mateixes coses abans d’atrevir-se a provar la copa menstrual. Avui en dia és una de les defensores més fervents, a més d’imatge de la marca INTIMINA. ¿Vols saber més coses sobre la copa menstrual?

¡Et respondrem tots els dubtes!

Tipus de copes menstruals

Tipus de copes menstrualsTot i que les copes menstruals comparteixin el mateix propòsit, al mercat hi ha diferents tipus de copes menstruals. Solen dividir-se en tres mides o talles, que es designen amb A, B i C o S, M i L, depenent de la marca (petita, mitjana i gran).

A INTIMINA, a més de fixar-se en la mida, recomanen que elegeixis quin tipus de copa menstrual és millor segons la posició de la teva cèrvix i la quantitat de flux de sagnat, i fins i tot la teva ¡forma! Perquè... ¿Qui ha dit que totes les copes menstruals hagin de tenir forma de «copa»?

INTIMINA Ziggy Cup té una forma extra plana i et permet tenir relacions sexuals amb penetració sense preocupar-te de res, i Lily Cup Compact d’INTIMINA és la primera copa menstrual plegable del mercat.

¿Què és millor: la copa menstrual o el tampó? Cristina Pedroche ho té clar

¿Què és millor: la copa menstrual o el tampó? Cristina Pedroche ho té clarQuan parlem d’higiene menstrual tenim diverses opcions: compreses, tampons i copes menstruals. ¿Quina creus que és millor: la copa menstrual o el tampó? ¿O les compreses? Totes sabem com funcionen els tampons. Els compres, els utilitzes i els rebutges el mateix dia. Aquesta era la nostra realitat fins que van sorgir les copes menstruals, una opció reutilitzable i més amigable amb el medi ambient.

Gràcies a marques com INTIMINA que divulguen informació clara i exacta sobre higiene íntima femenina estem aconseguint que a poc a poc anem canviant aquestes creences falses que la regla és una cosa bruta o que la sang fa mala olor i que la tractem pel que realment és: un signe de salut.

Lluny queda la primera vegada que Cristina Pedroche, ambaixadora d’INTIMINA i defensora de parlar sense tabús sobre la regla, va decidir provar la copa menstrual per primera vegada i segons els seus ‘stories’ i publicacions d’Instagram continua encantada amb la decisió.

Copa Menstrual: quina he de comprar

Copa Menstrual: quina he de comprarAra que ja sabem una mica més sobre els tipus de copes menstruals que hi ha, l’ideal és trobar quina és la millor copa menstrual segons el cas. INTIMINA té una àmplia gamma de copes menstruals segons el rang d’edat i necessitats.

Les copes menstruals INTIMINA són molt conegudes per la qualitat dels seus materials i components, assegurant-se sempre que cada un hagi sigut provat perquè no sigui tòxic, estigui lliure de ftalats i compleixi les regulacions de la FDA, la CE i RoHS.

 Si és la teva primera vegada, sens dubte et recomanaria un dels seus productes estrella, Lily Cup One d’INTIMINA, una copa menstrual creada per a les curioses primerenques que volen entrar al món de les copes menstruals. Petita, lleugera, i pràctica. A més, supersenzilla d’introduir, i té un cèrcol d’extracció, per assegurar-te més comoditat al treure-la. .

Els avantatges d’utilitzar la copa menstrual

Els avantatges d’utilitzar la copa menstrualAquestes són alguns dels avantatges d’utilitzar la copa menstrual:

-Sensació de llibertat. Tot i que no ho creguis, les copes menstruals ben col·locades generen una sensació com si no portessis res posat. Això sí, ¡compte no t’oblidis de canviar-la com a màxim 8 hores després d’haver-la utilitzat!

-No irrita la pell ni espatlla la flora vaginal.

-Viatja tranquil·la a països no occidentals. ¿No t’ha passat alguna vegada que has estat fora de viatge i t’ha costat trobar compreses i tampons en països no occidentals? ¿O eren caríssims? Doncs si tens pensat anar-te’n de viatge durant una temporada, la copa menstrual INTIMINA serà la teva millor amiga, ja que és reutilitzable i té una vida útil de 10 anys de mitjana.

-Empatitza amb el medi ambient. Les compreses i tampons produeixen milers de tones de desaprofitaments a l’any que tarden a desintegrar-se entre 150 a 160 anys. Amb la copa menstrual només n’utilitzaríem unes quantes, en tota la nostra vida, i contribuirem així al medi ambient.

-Estalvia una quantitat important de diners a l’any. Després de dir que la seva vida útil supera gairebé la dècada, això es tradueix en un estalvi important en la nostra higiene menstrual. Segons un estudi que va fer INTIMINA, el 30% de les dones gasta més de 5 euros al mes en productes per a la regla. Fes números i calcula què surt més rendible.

Un altre aspecte a què s’ha de prestar atenció és la neteja. Cada vegada que retirem la copa menstrual l’hem de netejar amb aigua o amb algun sabó neutre, a més de desinfectar-la bé cada vegada que s’acabi el cicle menstrual o a l’inici del període següent. Al final, és una companya més de la nostra vida que hem de cuidar.

D’altra banda, a l’utilitzar la copa menstrual, cal tenir algunes coses en consideració. En primer lloc, cal tenir en compte que és bastant probable que les primeres vegades es produeixin fugues, si no es col·loca bé o si la talla seleccionada no és la correcta. Circumstàncies, a què donarem solució més endavant, així que continua llegint.

Primera vegada: com posar la copa menstrual i com treure-la

Primera vegada: com posar la copa menstrual i com treure-laLa primera vegada sempre és la més difícil, així que explicarem com posar la copa menstrual evitant fugues i alguns consells per a les primeres vegades.

Per introduir-la, sostingues la base de la teva copa, aplana’n l’obertura i doblega-la. Es pot fer de maneres diferents:

-Pressiona la vora amb el dit índex per introduir primer l’extrem perquè quedi en forma de punta o de V.

-Aplana la copa i enrotlla-la fins que tingui la mida d’un tampó, en el cas de la Lily Cup.

-Aplana la copa i doblega-la per la meitat en forma de C o de V en el cas de la resta de copes.

Després, tal com faries amb un tampó, insereix-la inclinant la copa cap al teu còccix fins que el cèrcol d’extracció sigui a l’interior. I una vegada dins, mou-la d’esquerra a dreta o estira una mica de l’anella perquè s’ajusti.

¡I llesta per disfrutar d’un dia brillant!

Ara que és dins, t’estaràs preguntant... «¿i si no surt, què faig?» Per saber com treure la copa menstrual de manera que no sigui incòmode, el primer i més important, és no posar-se nerviosa si no surt a la primera. 

Sempre surt fàcilment, però potser en les teves primeres vegades estàs una mica més tensa i necessites relaxar els músculs. Si vols tenir una mica més de seguretat, pessiga suaument la part final de la copa perquè entri una mica d’aire per la part superior perquè no faci ventosa i estira fins que estigui fora del tot. Senzill, ¿oi?

Copa menstrual: ¿com saber quina talla triar?

Copa menstrual: ¿com saber quina talla triar?¿Creies que només es tenia en compte la quantitat de flux per saber quina talla triar? 

Per escollir la millor copa menstrual hauries de tenir en compte factors com l’edat, si has tingut fills o no, el tipus de relacions sexuals que tinguis, i tot allò que estigui relacionat amb l’elasticitat dels teus músculs vaginals.

La mida A està recomanada si no has donat a llum o si ho vas fer per cesària; aquesta és la copa ideal per a tu. La mida perfecta per a dones amb flux mitjà. Mentre que la mida B és recomanable per a dones que han donat a llum i per a aquelles que hagin sigut diagnosticades amb un terra pelvià feble. Si tens un flux abundant, també és perfecta per a tu.

Ara que ja en saps una mica més, sobre quina talla de copa menstrual triar. ¿Amb quina et quedes?