L’edifici ha sigut remolcat

El sorprenent trasllat d’una casa victoriana a San Francisco

Centenars de curiosos han seguit el transport d’aquesta vivenda edificada el 1880

El sorprenent trasllat d’una casa victoriana a San Francisco
1
Es llegeix en minuts

Aquesta casa d’estil victorià, edificada el 1880 i coneguda popularment com ‘The Englander House’, va protagonitzar un curiós moment que ja s’ha fet viral a les xarxes socials. Centenars de curiosos i de mitjans de comunicació van difondre el moment en què aquesta edificació era traslladada a set illes de la seva ubicació original a San Francisco, diumenge passat.

L’enorme vivenda d’uns 480 metres quadrats, color verd pàl·lid i de dues plantes va ser transportada sobre una plataforma hidràulica amb rodes que era arrossegada per un camió.

L’últim trasllat similar va ser el 1979

L’operació, que va requerir nombrosos operaris, grues i altres maquinàries, va ser seguida gairebé mil·limètricament per curiosos i nombrosos transeünts que no donaven crèdit al topar amb una casa que creuava la cantonada i que més endavant van difondre les fotografies i vídeos de l’enorme edificació a les xarxes socials.

El portal Hoodline ha detallat que un trasllat d’aquestes característiques no es presenciava a San Francisco des de fa més de 40 anys, quan el novembre del 1974 van ser traslladades 14 cases. Anteriorment, aquest tipus de pràctiques eren molt comunes entre els constructors per fer passos a nous desenvolupaments.

Per preparar el recorregut van ser retirats parquímetres, part de l’enllumenat públic i algunes línies elèctriques, va assenyalar la publicació SFGate.

Notícies relacionades

La casa, detalla la publicació, va ser dissenyada a mida per l’arquitecte alemany Wildrich Winterhalter, i venuda el 2013 a un desenvolupador per 2,6 milions de dòlars, interessat a construir condominis al terreny erm contigu a la construcció.

Tim Brown, el propietari de la vivenda de sis dormitoris i tres banys, va assegurar al portal Hoodline que la casa va ser ressituada al costat d’un altre edifici que va acollir durant més de 60 anys una funerària. La intenció, va dir, és preservar les dues edificacions.