CRÍTIQUES A LES XARXES

Marina Yers: «Us han rentat el cervell amb això de les mascaretes»

  • «M’influeix a mi, em contagio jo, és el meu puto problema», diu en un vídeo la polèmica ‘influencer’ negacionista del coronavirus

  • La noia va saltar a la fama per dir que «l’aigua deshidrata més que hidrata» i per fer-se un biquini amb tapaboques quirúrgics

Marina Yers: «Us han rentat el cervell amb això de les mascaretes»
3
Es llegeix en minuts

Els més de dos milions de contagis i els gairebé 53.000 morts per coronavirus a Espanya semblen no ser suficients perquè Marina Yers es prengui seriosament la pandèmia que ha posat en perill des de fa gairebé un any el planeta. No és la primera vegada que la ‘influencer’ de 21 anys amb 3,8 milions de seguidors a TikTok i 1,6 milions a Instagram es riu de la Covid-19 a través dels seus perfils socials.

«Que sí, que hi ha una pandèmia mundial i tot el que tu vulguis, però ¿què t’influeix a tu que no me la posi jo?. M’influeix a mi, em contagio jo, és el meu puto problema, ¿val?», diu remarcant molt les seves paraules amb l’expressió dels ulls i les mans. «No me la poso perquè no em surt del ‘chichi-nabo’», argumenta la noia nascuda a Ucraïna que va venir Espanya de petita després de tenir càncer de ronyó a conseqüència de l’accident de Txernòbil

«I sí que estan morint persones i tot això, però tinc un veí que va morir suposadament de coronavirus i en veritat tenia una altra patologia relacionada amb la respiració i el tio va morir d’això. La seva dona va protestar i finalment van dir que era coronavirus», continua relatant en el vídeo la ‘influencer’ amb gairebé dos milions de seguidors a Youtube.

La polèmica de l’aigua

Yers ja va ser el centre de les crítiques fa uns mesos per assegurar en una campanya publicitària que «l’aigua deshidrata més del que hidrata».

En els mesos més durs de la pandèmia, la primavera passada, la cantant també es va burlar de l’escassetat de material sanitari per afrontar la malaltia amb un vídeo que va compartir a TikTok en què ballava i posava amb un biquini fet amb mascaretes quirúrgiques.

L’última publicació de Yers ja ha sigut esborrada, però molts usuaris la segueixen compartint a Twitter per denunciar els arguments negacionistes de la jove. Així ho ha fet també la divulgadora científica Rocío Vidal (coneguda a les xarxes com a ‘Gata de Schrodinger’ ) que ha dit que «Marina Yers és la ‘influencer’ més irresponsbale amb qui he topat mai».

Va arribar a Espanya amb 7 anys

En una visita a ‘La resistencia’ (Movistar+), el desembre del 2019, va explicar que el seu nom real és Marina Pukhir Danchixak i que va néixer el 1999 en un poble ucraïnès de 7.000 habitants.

En el mateix programa va explicar que va arribar a Espanya amb 7 anys, i que va cursar part dels seus estudis als Estats Units, on la van fer fora de l’escola després de denunciar que havia sigut assetjada sexualment per un company. A la seva tornada, després d’una bronca amb la seva mare, va acabar a Londres, on va estudiar Negocis i Administració d’Empreses. No obstant, va abandonar aquesta carrera per emprendre la de ‘youtuber’.

«Bailo, cant, actuo, gravo vídeos i soc jo mateixa», es defineix en el seu canal de Youtube, que va obrir el 2013.

Notícies relacionades

A l’espai de David Broncano va explicar que havia patit un «càncer de ronyó de petita» com a conseqüència de l’accident nuclear de Txernòbil.

«Dimonis dins»

Entre els seus vídeos, en els quals canta, assumeix reptes o llepa una llimona sense tancar els ulls, n’hi ha un en què respon als seus seguidors que li pregunten si pateix algun trastorn mental. I tot i que nega tenir problemes mentals sí que admet que té «dimonis dins» que la torturen.