A Utah

Desapareix el misteriós «monòlit» de metall trobat en un desert dels EUA

El lloc exacte de la localització no havia sigut revelat per evitar la presència de curiosos

- (United States), 18/11/2020.- A handout photo made available by the Utah Department of Public Safety (DPS) shows wildlife officials inspecting a monolith discovered in southeastern Utah, USA, 18 November 2020 (issued 24 November 2020). According to a statement by DPS, Utah officials have discovered a monolith of unknown origin in the wild. (Estados Unidos) EFE/EPA/Utah Department of Public Safety HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

- (United States), 18/11/2020.- A handout photo made available by the Utah Department of Public Safety (DPS) shows wildlife officials inspecting a monolith discovered in southeastern Utah, USA, 18 November 2020 (issued 24 November 2020). According to a statement by DPS, Utah officials have discovered a monolith of unknown origin in the wild. (Estados Unidos) EFE/EPA/Utah Department of Public Safety HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES / Utah Department of Public Safety (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El misteriós «monòlit de metall» d’origen desconegut, la troballa recent del qual en un desert de l’oest dels Estats Units va provocar tota mena d’especulacions, ha desaparegut, van indicar aquest dissabte funcionaris locals, informa l’agència France Press.

L’oficina d’ordenació del territori de l’estat d’Utah va dir haver rebut «testimonis creïbles» segons els quals algú havia retirat l’objecte divendres a la nit. 

«L’oficina no va retirar l’estructura, que es considera com una propietat privada», va precisar en un comunicat. 

«No investiguem els delictes relacionats amb la propietat privada, que depenen de l’oficina del xèrif local», va afegir. 

El bloc metàl·lic triangular, de més de 3,5 metres d’alçària, va ser descobert a mitjans de novembre per funcionaris locals que sobrevolaven la zona a la recerca d’exemplars de xais salvatges. 

Després d’aterrar per investigar, els membres de la tripulació del Departament de Seguretat Pública d’Utah van trobar el «monòlit de metall instal·lat a terra», però «cap indicació obvia» de qui podria haver-lo posat allà. 

La notícia de la troballa es va viralitzar ràpidament a Internet, i molts van notar la similitud de l’objecte amb els estranys monòlits alienígenes que desencadenen enormes avenços en el progrés humà en la famosa pel·lícula de ciència-ficció de Stanley Kubrick ‘2001: Una odissea de l’espai’, de 1968.

Tot i que els funcionaris es van negar a revelar la ubicació de l’objecte per temor que hordes de curiosos s’acostessin al lloc, a internet aviat es va engegar una carrera per trobar-ne la ubicació, amb l’ajuda de les formacions geològiques dels voltants. Alguns van afirmar haver localitzat el lloc. 

Notícies relacionades

Alguns observadors van assenyalar la semblança de l’objecte amb l’obra d’avantguarda de John McCracken, un artista nord-americà que va viure durant un temps en l’estat veí de Nou Mèxic i va morir el 2011.

 

Temes:

Estats Units