DONANT LA NOTA

Bolívia rep Felip VI amb un himne d'Espanya desafinat

Una banda interpreta una versió, en la qual els músics anaven descompassats, que s'ha viralitzat a Twitter i ha generat una pluja de 'mems'

llegada-a-bolivia-de-sm-el-rey vid 09 183409 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Laura Cañabate

El rei Felip VI i el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, han arribat aquest dissabte, acompanyats per la ministra d’Exteriors, Arancha González Lara, a Bolívia per assistir a la presa de possessió del nou president del país bolivià, Luis Arce.

A l’aterrar al país sud-americà, una banda de música ha interpretat per als mandataris una versió de l’himne d’Espanya una mica diferent de l’habitual, en la qual els músics anaven descompassats. Les imatges (i sons) s’han viralitzat a Twitter i han generat una pluja de ‘mems’: 

Les expressions a les cares de Felip i Iglesias, que es podien intuir a través de la mascareta, a l’escoltar la versió de l’himne que estava sonant no han passat desapercebudes i han sigut també del més comentat de la visita al país bolivià.

Himne d’Espanya

No és la primera vegada que l’‘himne d’Espanya’ es torna viral a les xarxes socials a causa d’errors garrafals en la seva interpretació.

L’any 2019, després del triomf de Rafa Nadal a Roland Garros, l’himne va sonar per duplicat a les pantalles de tots els espanyols, i els ‘mems’ no van tardar a arribar a Twitter.

Notícies relacionades

Un altre dels casos més sonats va ser l’any 2015, quan a la campiona mundial de bàdminton Carolina Marín, després de rebre l’or a Jakarta, li van posar l’himne espanyol, el de l’època franquista (amb lletra) per entregar-li el premi.

L’any 2011 el ciclista Alberto Contador va ser honrat en el Giro d’Itàlia amb la mateixa versió de l’himne espanyol que va escoltar Carolina Marín. L’escrit per José María Pemán, a petició de Primo de Rivera, i utilitzat després de la Guerra Civil en el franquisme.