MOCIÓ DE 'MEMS'

La 'República Islàmica Catalana' de Santiago Abascal arrasa a Twitter

La intervenció del president de Vox sobre la immigració i Catalunya genera un dens debat a la xarxa social

abascal si los renegados consiguieran romper espana solo conseguirian formar la republica islamica catalana / periodico

2
Es llegeix en minuts
Laura Cañabate

Durant la moció de censura del líder de Vox, Santiago Abascal, al president del Govern, Pedro Sánchez, el dirigent ultradretà ha parlat sobre immigració i ha tornat a demanar la deportació de tot immigrant que, fins i tot estant en situació regular a Espanya, cometi delictes greus. També demana retirar la nacionalitat d’aquells que ataquin símbols nacionals com la monarquia.

Durant el seu discurs, comparant l’expulsió de gihadistes que està portant a cap Macron a França, ha declarat que «a Catalunya, per aquest rebuig racista de la immigració hispanoamericana que va imposar el corrupte Pujol, ja s’està més a prop de l’horror que viuen algunes societats europees». I ha volgut donar una predicció: «Si els renegats aconseguissin trencar Espanya, que no passarà, només aconseguirien formar la República Islàmica Catalana».

La República Islàmica Catalana

Aquesta afirmació d’Abascal de seguida ha generat debat entre els usuaris de Twitter, centenars de comentaris que han criticat i ironitzat les paraules del líder de Vox sobre l’islam i Catalunya: 

Fins i tot el compte oficial de Podem ha seguit el debat a la xarxa social i ha qualificat de «disbarat» la intervenció, alhora que es burla dels qualificatius que sol utilitzar Abascal per definir els «enemics d’Espanya». El partit de Pablo Iglesias proposa un joc en el qual s’ha d’unir el mes de naixement amb l’últim dígit de l’any de naixement per saber «quin enemic de la nació ets» per a Abascal.

El compte oficial a Catalunya de Podem també ha volgut criticar les paraules d’Abascal i ha fet referència al ‘mem’ ‘hold my beer’, expressió anglosaxona que es podria traduir com ‘oi que no t’atreveixes’ o ‘que no hi ha nassos de’. 

Pluja de ‘mems’

Notícies relacionades

Els ’mems’ sobre Abascal i la moció de censura també han tingut en compte la ‘República Islàmica Catalana’ de Vox:

També han sigut ‘trending topic’ a Twitter els ‘hashtags’ #Españapuedeconvox, #República Islámica Catalana i #Abascal.