PUJAT A DOUYIN

Els avis d'una residència de Xangai es fan famosos per recrear obres d'art

El personal del centre va proposar aquesta activitat com a exercici per als avis, que tenen entre 73 i 92 anys

arte-viral / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de persones grans s’ha convertit en la sensació d’internet a la Xina després que el personal d’una llar d’avis publiqués els seus vídeos a la plataforma de Douyin, el Tik Tok més popular a la Xina, recreant famoses pintures a l’oli.

Els 10 protagonistes d’aquestes fotos, que tenen entre 73 i 92 anys, viuen a la Llar d’Avis de la Comunitat de Yangpu, a Xangai.

Al juliol, el personal de la residència va decidir recrear aquestes famoses pintures com a exercici per als avis. Amb entusiasme, van trobar els accessoris, la indumentària i el maquillatge necessaris perquè el projecte fos tot un èxit. A més, un fotògraf professional els va ajudar amb la sessió.

Entre les obres que han recreat, ‘El crit’, de Munch; ‘Dama amb un ermini’, de Leonardo da Vinci, i ‘La noia de la perla’, de Johannes Vermeer.

«Hi ha molt de contingut interessant a Douyin, però hi ha poc contingut d’alta qualitat relacionat amb la gent gran», ha explicat Qiao Yihao, director de la residència. «Atès que molts avis a les nostres instal·lacions són molt expressius i creatius, esperàvem mostrar la seva vida en forma de vídeos curts i canviar els estereotips de les persones grans a les residències», ha assenyalat. 

‘Dama amb un ermini’, de Leonardo da Vinci.

Saben fer anar Douyin

Notícies relacionades

A més, el director ha comentat que molts residents saben com utilitzar Douyin i ells mateixos s’han estat gravant vídeos ballant i cantant.

Els usuaris de les xarxes socials diuen que s’han quedat atònits pels increïbles personatges i commoguts per l’ànima artística dels avis. També han elogiat la confiança i l’optimisme d’aquestes persones.