EL REI DELS MEMS

Mor Longcat, l'últim dels aristogats d'internet

El seu nom s'uneix al d'altres mixos famosos que han desaparegut recentment, com Grumpy Cat i Lil Bub

El felí, de 65 centímetres des de les potes al capdavant, es va fer popular en els primers muntatges virals de principis de segle

520352 999263

520352 999263

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Longcat, el gat llarg conegut com el rei dels mems des de principis dels 2000, ha mort a la ciutat de Kochi, al Japó, on vivia des de feia 18 anys. El seu estirat cos –mesurava 65 centímetres des del cap a les potes–, el pèl blanc i el posat, amb les peülles aixecades, el van convertir en una icona dels primers muntatges virals d’aquest segle.

Shiroi, que significa ‘blanc’ en japonès, i que era el seu veritable nom, va aconseguir fama internacional a partir del 2005, entrant per dret a l’Olimp dels gats, on ja havien gravat amb cisell el nom d’altres famosos felins, vegeu la rondinaire Grumpy Cati la petita Lil Bub. Aquests dos gatets van passar a millor vida l’any passat, després de deixar desolats milers de fans a Youtube i Instagram, així com un bon matalàs econòmic als seus amos, ja que les mascotes tenien línies de marxandatge, contractes de publicitat i fins i tot van protagonitzar videoclips i pel·lícules.

Aquest no va ser el cas de Longcat, la glòria del qual no es va traduir en abundants beneficis per a la seva propietària, si bé alguns dissenyadors van arribar a utilitzar la seva imatge per estampar-la a llargues tovalloles de dutxa.

Diumenge passat, expliquen mitjans asiàtics, l'aristogat es va sentir malament i la propietària el va portar a la clínica veterinària. El seu estat era tan feble, que va morir al cap de poques hores, explica l’‘Stand News’. 

Més alt que el Burj Khalifa

Notícies relacionades

Longcat era un gat més estilitzat del normal, però els internautes encara ho van fer més gran en els seus muntatges.  En alguns dels més populars, el mix va superar l’altura del gratacel més alt del món, el Burj Khalifa de Dubai, i fins i tot traspassa els límits de l’atmosfera. I fins i tot se les va veure amb Godzilla.

La notícia de la seva mort ha entristit els amants dels mems, que li han dedicat carinyosos missatges de comiat.



ALTRES GATS QUE VAN ARRIBAR A FAMA MUNDIAL

Grumpy

El maig passat, als 7 anys, va estirar la pota Grumpy (per la seva cara d’emprenyament perpetu). Tenia gairebé 12 milions de fans a les xarxes. En vida, Salsa Tàrtara –el seu veritable nom–, va omplir la vitrina de premis: el 2012 se’l va considerar el «felí més influent» per a la MSNBC, el mem de l’any per a Buzzfeed, el 2013, i el premi Golden Kitty del festival de vídeos de gats a internet. Va ser gat de portada del ‘The Wall Street Journal’ el maig del 2013 i del ‘New York Magazine’, quatre mesos després. Va fer una pel·lícula, ‘Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever’, el 2014, que explicava les aventures d’un gatet rondinaire que ajuda a trobar l’esperit nadalenc a una nena. També va protagonitzar un anunci televisió de Honey Nut Cheerios, i es va convertir en model de Friskies, la marca de menjar de gats. De Grumpy hi ha al mercat fins i tot perfums, sabatilles, tasses, samarretes i llibres. Va ser un dels animals més rics del planeta, es deia que va amassar una fortuna de 100 milions.

Lil Bub

La gata amb nanisme, de grans ulls i llengua sempre a la vista, va morir als 8 anys amb gairebé dos milions i mig de fans al comptador d’Instagram. Diaris de tot el món, com ‘The New York Times’, li van dedicar una necrològica. Gràcies a la seva fama, el seu amo va posar en marxa diverses iniciatives en favor dels animals de carrer, com el primer fons nacional de mascotes amb necessitats especials. També va participar en investigacions genètiques i biològiques. «Va ajudar a recaptar més de 700.000 dòlars per a animals amb problemes», va recordar la premsa el seu afligit amo. I és que el gatet es va guanyar el carinyo fins i tot de reconeguts músics, i va arribar a gravar una col·laboració amb Snoop Dogg a ‘Meow the Jewels’, un àlbum remix amb so felí. També venia marxandatge: ossets de peluix, samarretes, tasses i calendaris.