TENOR ASSENYALAT

La soprano Luz del Alba reitera les seves acusacions contra Domingo

L'artista uruguaiana insisteix que el cantant espanyol la va assetjar sexualment

zentauroepp52513275 combo de pl cido domingo y luz del alba rubio200828124251

zentauroepp52513275 combo de pl cido domingo y luz del alba rubio200828124251

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La soprano uruguaiana Luz del Alba Rubio, una de les dones que han acusat d’assetjament sexual Plácido Domingo, ha reiterat les seves acusacions i ha assegurat que van ser fins i tot amb «violència» i que hi va haver també «abús de poder», al·legacions que han sigut «enèrgicament» rebutjades pel tenor espanyol en un comunicat.

Del Alba assegura en una entrevista amb el diari italià ‘La Repubblica’ que, després de conèixer Domingo, «va començar un veritable assetjament telefònic». «Em va trucar fins i tot de matinada. Una vegada, passades les tres de la matinada, dormia amb el meu marit, i em va dir: “¡Ah, no vull posar gelós el meu rival!”», va explicar.

El tenor, que aquest divendres i demà dissabte actua a l’Arena de Verona malgrat les protestes de diversos grups feministes, ha rebutjat «enèrgicament» aquestes acusacions de Luz del Alba Rubio, que considera «extremadament lesives», segons ha informat la seva oficina.

Domingo, que s’ha declarat «desconcertat» per aquestes afirmacions i ha assegurat que, al contrari, ha recolzat Luz del Alba Rubio durant anys, «una cosa» que ella mateixa li ha declarat en repetides ocasions tant personalment com públicament.

Del Alba parla, a més, que el tenor i director d’orquestra entrava amb qualsevol excusa al camerino i mentre estaven asseguts al sofà, ell s’aproximava «cada vegada més i acostava les mans». «Van ser acostaments, conductes inapropiades i fins i tot violència, perquè cada intent el vaig rebutjar amb determinació. No va admetre la negativa, l’assetjament va continuar en el temps, no es va rendir», ha assegurat.

Per a la soprano, el pitjor va ser que va abusar del seu poder. «Ell era el meu cap, em feia vergonya. Petons massa a prop de la boca, acostaments evidents, la invitació al seu apartament privat, on la violència també va ser física perquè em va fer un petó i no va voler ser rebutjat», ha acusat.

Judici mediàtic

Davant la pregunta sobre per què no va anar a les autoritats a denunciar-ho en comptes d’anar a una agència de notícies, Del Alba respon que va considerar que també a l’Uruguai fins fa uns anys «una dona no podia dir “¡no, ja és suficient!”» i que «per a les dones, aquests són assoliments molt recents». «Fins i tot avui dia hi ha els qui no em creuen, imaginin fa anys», afegeix.

Ha assenyalat que Plácido Domingo ha danyat enormement la seva carrera i que «si hagués sucumbit als acostaments de Domingo potser hauria obtingut importants contractes i ajuda». «Quan Domingo no aconsegueix el que vol, t’oblida, ja no existeixes. Va fer un concert a l’Uruguai i ni tan sols em va trucar per participar-hi, ¡era el meu país!», ha afirmat.

Sobre els contactes que va mantenir fins i tot després d’aquests episodis amb Domingo i el seu fill Álvaro, la cantant lírica uruguaiana explica que mai ha sigut una persona venjativa i ressentida i que volia separar el fill, que no té culpa, del pare.

I afegeix: «El 2016 vaig demanar al mestre Plácido Domingo que m’ajudés a reiniciar la meva carrera, després d’una interrupció per embaràs. Em va dir que cantava millor que mai, però després no va fer res».

Notícies relacionades

L’oficina de Plácido Domingo insisteix en el seu comunicat que el tenor des de fa un any «ha sigut objecte d’un judici mediàtic, basat en declaracions greument lesives i mai provades, que han minat la seva serenitat i la seva gloriosa carrera». «Trobem aquests comportaments extremadament perillosos, capaços de perjudicar la vida d’una persona que mai ha sigut declarada culpable per cap tribunal», remarca.

Així, afegeix el comunicat, «cal recordar, una vegada més, que el mestre Domingo mai ha sigut denunciat per cap delicte, mai ha sigut jutjat ni condemnat per cap tribunal civil o penal a cap país del món».