HOMENATGE AL CÒMIC

Noves bestioles amb noms de superherois de Marvel

La mosca Deadpool, entre els noves espècies descobertes a Austràlia

Altres dels insectes estranys trobats han sigut batejats com Thor o Stan Lee, el geni al darrere de Marvel

zentauroepp54284275 gente200729130559

zentauroepp54284275 gente200729130559

1
Es llegeix en minuts
Efe

Deadpool i Thor són noms de superherois dels còmics de Marvel amb què han sigut batejades algunes de les 165 noves espècies descobertes a Austràlia, entre les quals s’inclou la mosca Stan Lee, amb referència al geni darrere d’aquest imperi.

La mosca Deadpool (‘Humorolethalis sergius’) comparteix característiques amb el superheroi que va encarnar l’actor Ryan Reynolds, d’acord amb un comunicat de premsa publicat aquest dimecres per l’agència d’investigació científica governamental australiana CSIRO (per les sigles en anglès).

La mosca Deadpool, ‘Humorolethalis sergius’. / CSIRO

«La mosca Deadpool és una assassina amb marques a l’esquena semblants a la màscara de Deadpool», ha comentat l’entomòleg de la CSIRO Bryan Lessard.

El científic de la CSIRO també ha explicat en un comunicat que el nom llatí de la Deadpool, ‘Humorolethalis sergius’, sona com a «humor letal», tot i que en realitat significa «humit i letal», en llatí.

La nova mosca Thor. / CSIRO / REUTERS

«Raig ros»

Els científics també van rendir homenatge als personatges de Marvel Thor, una mosca amb nom llatí ‘Daptolestes bronteflavus’ significa «llamp ros»,Loki, el germà adoptat i enemic d’aquest superheroi, ja que la mosca s’anomena ‘Daptolestes illusiolautus’, que es tradueix com a «elegància decebedora».

La superheroïna de Marvel Viuda Negra és la mosca ‘Daptolestes feminategus’ (‘dona vestida de cuir’), mentre que la ‘Daptolestes leei’ porta el nom de Stan Lee per les seves característiques físiques, que recorden a les ulleres de sol i bigoti blanc del director artístic nord-americà.

En honor a les seves ulleres i al seu bigoti blanc, han batejat com a Stan Lee aquesta nova mosca. / CSIRO / reuters

Els científics de la CSIRO també han batejat 146 nous insectes més, vuit noves espècies de plantes, dos de peixos, una d’un àcar i tres més de subespècies d’aus.

L’experta en abelles i vespes de la CSIRO Juanita Rodríguez diu que batejar les noves espècies ha sigut divertit i que aquest procés científic és vital per a l’ésser humà.

«Hem descobert una nova espècie d’una aranya vespa que només es troba en una àrea que va ser fortament impactada pels incendis forestals de l’estiu passat, així que estem vigilant com es recupera», explica la científica al referir-se a aquest insecte que té un verí que serveix per al tractament de l’Alzheimer i l’epilèpsia.

Notícies relacionades

L’any passat, l’equip de Lessard va nomenar un insecte com el Rei de la Nit en honor a la saga ‘Joc de trons’.

Segueix Extra a Facebook

Temes:

Marvel