DICAPRIO, APPLE, JOBS I WINFREY

Donacions milionàries dels famosos dels Estats Units per frenar el coronavirus

America's Food Fund és el nom d'aquesta iniciativa benèfica que a la seva pàgina de «crowfunding» a la web GoFundMe porta acumulats ja prop de 12,5 milions de dòlars

43777196 60

43777196 60 / ANTHONY HARVEY (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Leonardo DiCaprio, el gegant digital Apple i Laurene Powell Jobs, que és el vidu de Steve Jobs, han creat un fons per donar menjar a la gent que ho necessiti durant la pandèmia del coronavirus. En la mateixa línia, Oprah Winfrey ha donat 10 milions de dòlars per ajudar a torejar en diversos aspectes el Covid-19.

«Davant d’aquesta crisi, organitzacions com World Central Kitchen (fundada i liderada pel xef espanyol José Andrés) i Feeding America ens han inspirat a tots amb el seu ferm compromís per alimentar les persones més vulnerables», ha dit aquest dijous DiCaprio en el seu perfil de Twitter.

«Avui hem llançat America’s Food Fund per donar suport a Feeding America i World Central Kitchen», afegeix el guanyador de l’Oscar al millor actor per «El renacido» (2015).

Milions de dòlars per lluitar conra el Covid-19

DiCaprio i Powell Jobs han aportat conjuntament cinc milions de dòlars (4,6 milions d’euros) a aquest fons, mentre que Apple ha donat, per la seva banda, la mateixa quantitat de diners.

America’s Food Fund és el nom d’aquesta iniciativa benèfica que a la seva pàgina de «crowfunding» a la web GoFundMe porta acumulats ja prop de 12,5 milions de dòlars (11,5 milions d’euros) i es troba molt a prop d’arribar al seu objectiu d’aconseguir 15 milions (14 milions d’euros) de finançament.

Oprah Winfrey també col·labora

En la llista de donants d’America’s Food Fund també figuren l’estrella televisiva Oprah Winfrey i la Fundació Ford, cada un amb una aportació d’un milió de dòlars. La televisiva, per l seva banda, ha fet una donació de nou milions més per a la investigació i curació de la malaltia tal com ha anunciat a les seves xarxes socials.

«La meta d’America’s Food Fund és ajudar a garantir que totes les persones tinguin un accés fiable a aliments», indiquen els seus responsables a GoFundMe.

«En temps de necessitat, un plat de menjar és vital com a nutrició i també com un missatge d’esperança de la comunitat, que ens preocupem i som aquí per assegurar-nos que demà les coses seran millors», apunta, per la seva banda, el xef i activista espanyol José Andrés.

Notícies relacionades

«Ara més que mai, per als nostres herois al capdavant, els nostres veïns més vulnerables i els nostres treballadors de restaurants sense ocupació, World Central Kitchen està preparada per assegurar-se que el menjar sigui part de la solució», afegeix.

Els EUA ja s’ha convertit en el país més afectat del món per aquesta pandèmia del Covid-19, amb 216.000 contagis i més de 5.000 morts, segons les autoritats.