A LONDRES

Bob Marley tindrà un musical sobre la seva vida

L'obra, que s'estrenarà el 2021, mostrarà la història del rei del reggae a través de les seves millors cançons

ealos15908302 bob marley en 1976160705110327

ealos15908302 bob marley en 1976160705110327

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un musical basat en la vida de Bob Marley, llegenda del reggae, s’estrenarà al Lyric Theater de West End, a Londres, el febrer de 2021. Marley, que hauria complert 75 anys el passat 6 de febrer, va passar alguns dels seus moments més feliços a la capital anglesa, on també va gravar el que molts consideren el seu millor àlbum, ‘Exodus’, que inclou èxits com ’Jamming’ i ‘Three little birds’. 

Ara serà aquesta mateixa ciutat la que acollirà aquest nou musical que, amb el nom de ‘Get Up! Stand up! The Bob Marley Story’, pretén inspirar-se indirectament en les lletres visionàries del cantant per explicar la seva història personal com a artista, segons van explicar els productors a ‘The Times’.  Així, la producció inclourà algunes de les millors cançons del cantant, com ‘No woman no cry’ i ‘Get up, stand up’.

Però la vida de Marley també va tenir moments foscos. En els seus primers anys de vida, el seu pare, Norval, de més de 60 anys, els va abandonar a ell i a la seva mare, Cedella Booker, quan ella només tenia 18 anys. A finals de l’any 1976, Bob Marley i la seva dona, Rita, van ser ferits al patir un atac per un grup de pistolers a casa seva, a Jamaica, en un intent d’acabar amb la vida del cantant. Finalment, va morir el 1981 a l’edat de 36 anys a causa d’un melanoma, un tipus de càncer de pell.

Elenc impecable

L’actor elegit per donar vida a Marley és Arinzé Kene, de 32 anys, nascut a Nigèria i amb una gran experiència als teatres. El 2003 va interpretar Sam Cooke a l’obra ‘Una noche en Miami’, i el 2018 va aparèixer a ‘Misty’, una obra de teatre produïda per ell mateix. Per a Kene, «tenir l’oportunitat de continuar transmetent el missatge de Bob Marley és un honor», va explicar a ‘The Times’. L’actor, que va créixer amb la música i el mantra de Marley, tindrà l’oportunitat de complir un somni al convertir-se en el rei del reggae quan pugi als escenaris.

Notícies relacionades

Per escriure el guió es va optar per Lee Hall, que s’ha basat en les mateixes lletres de Marley per escriure el musical sobre la vida del cantant. Hall, reconegut guionista, va escriure l’exitós musical de Billy Eliott. L’equip el completa Dominic Cooke, productor i director, que va guanyar dos premis Olivier pel millor ‘revival’ i ‘millor director’ l’any el 2007 amb la seva aclamada versió de ‘Les bruixes de Salem’. 

Cedella Marley, filla del cantant, va expressar a ‘The Times’ la il·lusió de la família per aquest projecte. «Com a família, sentim que el meu pare estaria molt orgullós sabent que el seu llegat és una font d’inspiració i unió per a tantes persones», va comentar. Per a ella, el repartiment del musical és perfecte per mostrar la història del seu pare d’una forma diferent als seus fans i a la nova audiència que el descobreixi.