'INFLUENCER' PROSCRIT

Cap 'college' accepta Farouk James pels seus famosos cabells llargs

La seva mare no descarta declarar-lo del gènere binari per aconseguir plaça en alguna escola de secundària

faroukjamesinstagram

faroukjamesinstagram

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des dels dos anys Farouk James té compte a Instagram. Té uns cabells arrissats tan llargs i espessos que des que era un bebè la seva mare ha hagut d’esquivar la gent que s’acostava per tocar-li la cabellera. Quan va poder parlar, els seus pares el van ensenyar a dir: «Gràcies pel compliment, però sisplau no em toquis els cabells». Als 8 anys, aquest model i ‘influencer’ londinenc suma 273.000 fans a la xarxa social de fotos. A Youtube Farouk James explica els seus trucs per cuidar la seva cabellera –s’hi gasta uns 15 euros setmanals–, i el petit ha arribat a desfilar en la Setmana de la Moda de Londres, Nova York i Florència, i ha treballat per a firmes com ara Guess i Rich Boys. No obstant, no és or tot el que llu en la vida d’aquest nen de cabells tan exòtics: la seva mare i representant, Bonnie Miller, de 41 anys, ha acudit a la tele a denunciar que no troba escola que accepti els rínxols ni les trenes que sol lluir Farouk.

Mare i fill han acudit al programa ‘This morning’ a explicar la seva lluita per no retallar ni un centímetre la cabellera del petit, ja que les escoles de secundària on han acudit els han prohibit els «pentinats ètnics» de certa longitud. En un, The Fulham Boys School, l’any passat van revisar les ràncies regles sobre els talls de cabells, però «continuen sense aixecar el veto als estils típicament no blancs», va lamentar la senyora Miller.

Del gènere no binari

Davant d’aquestes negatives, la mare ha assegurat que una de les opcions que estan considerant, en cas de no trobar plaça, és declarar Farouk del gènere no binari, i així aconseguir la seva preciosa cabellera.

Farouk va declarar que li encanten els seus cabells, i que si l’obligaven a tallar-se’ls, «se sentiria realment trist i molt enfadat». És per això que la seva mare ha llançat una campanya per demanar al govern que eviti que les escoles prohibeixin als nens portar els cabells llargs (actualment a Farouk li arriba per sota del cul). 

El 2018, l’escolar rastafari Chikayzea Flanders va guanyar una batalla judicial per poder portar rastes en una escola pública. La mare de Farouk pensava que aquest precedent obriria les portes al seu fill, però quan s’ha posat a investigar anticipadament les normes de les escoles de secundària a les quals podria apuntar Farouk quan arribi l’hora –actualment el nen cursa cinquè– s’ha adonat que hi continua havent moltes restriccions.

«Discriminatori»

Notícies relacionades

La mare Farouk James afirma que els cabells del seu fill «són part de la seva identitat». «¡Hi ha hagut moments de la seva vida en què els seus cabells han sigut més grans que les seves extremitats!», va exclamar. Segons el seu parer, «és discriminatori» que les noies sí que puguin tenir els cabells llargs i el seu fill no (a l’escola de primària on estudia li deixen portar els cabells tan llargs com vulgui mentre no li tapi els ulls). 

«Se’ns diu que hem de ser tolerants i abraçar la diversitat», va assenyalar Bonnie després de criticar les obsoletes regles de les escoles. Per això ha impulsat una campanya per demanar al govern que canviï aquestes normes i, de passada, s’aconsegueixi que les persones transgènere se sentin més còmodes.