Les patates fregides gallegues que arrasen després d'aparèixer a 'Parásitos'

El film de Bong Joon-ho conté escenes en les quals es pot veure una llauna de Bonilla a la Vista

ialvarez51970376 gente patatas bonilla triunfan en corea200126205402

ialvarez51970376 gente patatas bonilla triunfan en corea200126205402

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Són un producte típic als bars gallecs, en els quals és fàcil veure les seves bossetes penjant dels expositors, però també provoquen addicció entre els coreans, que prefereixen comprar-les en el seu format de llauna i consumir-les sucant-les en salses.  I és que gairebé el 10% de la producció de les patates fregides Bonilla a la Vista, que la firma fabricant produeix a Arteixo (la Corunya), s’exporta al país asiàtic.

Notícies relacionades

Aquests aperitius es van colar a  la pel·lícula sud-coreana ‘Parásitos’, un detall que per a molts deu haver passat desapercebut, tot i que no per a algun espectador eixerit. I tampoc per als seus fabricants, que se’n congratulen. ‘Parásitos’, gran triomfadora dels Oscars, no és una pel·lícula asiàtica precisament amb poc recorregut internacional, ja que el film del prestigiós realitzador Bong Joon-ho ja havia sigut premiada a Cannes amb la Palma d’Or al millor llargmetratge i va rebre el premi a la millor pel·lícula estrangera per part del Cercle de Crítics de Nova York.  

En una de les escenes, dos dels personatges protagonistes, el pare i el fill, estan asseguts a la taula de la casa ocupada. A terra, al costat del jove, es pot apreciar la llauna de les patates Bonilla a la Vista, que als sud-coreans, com als gallecs, els resulta molt familiar.  Des d’aquesta aparició les vendes de la firma corunyesa s’han disparat internacionalment, però sobretot a Corea del Sud.