29 maig 2020

Anar al contingut

«atac a una professió fonamental»

Les infermeres, «indignades» per una cançó de Melendi

Es tracta del tema 'Síndrome de Estocolmo', que parla de la filla de dos borratxos «'que solo pudo ser enfermera'»

Efe

Les infermeres, «indignades» per una cançó de Melendi

FERRAN SENDRA

El Consell General d’Infermeria (CGE), que representa més de 300.0000 professionals, ha mostrat la seva «indignació» amb una cançó del nou disc de Melendi que considera que ofereix una imatge «vexatòria, retrògrada i masclista» sobre aquesta professió.

Es tracta de la cançó ‘Síndrome de Estocolmo’, que parla de la filla de dos borratxos «‘que solo pudo ser enfermera’», una afirmació que pel CGE, segons assenyala en un comunicat, mostra de manera errònia la imatge de la professió d’infermeria.

«Una vegada més, assistim a un atac lamentable, injust, masclista i vexatori contra una professió fonamental perquè, en gran manera, gràcies a la nostra feina, Espanya té un sistema sanitari considerat per l’Organització Mundial de la Salut com un dels millors del món», afirma la vicepresidenta del CGE, Pilar Fernández.

Per Fernández, parlar de la professió d’aquesta manera és «una irresponsabilitat» amb conseqüències «nefastes» per als nens i joves que segueixen Melendi, «perquè en el seu subconscient deixa una imatge nostra errònia, injusta i masclista».

«¿Quina necessitat hi havia d’introduir semblant vexació gratuïta cap a nosaltres en una cançó?», assenyala la vicepresidenta del CGE, que anima el cantant a visitar un hospital, un centre de salut o qualsevol centre on les infermeres «estan salvant o millorant la qualitat de vida de tots els espanyols». Segons el parer de Fernández, Melendi hauria de saber que la infermeria «es tracta d’una de les professions més sol·licitades i l’accés a la carrera requereix una nota de les notes més elevades».