LA SEVA HISTÒRIA ES VA VIRALITZAR

Mor el coala que una dona va rescatar dels incendis d'Austràlia

Lewis ha hagut de ser sacrificat perquè no ha pogut recuperar-se de les greus cremades causades per les flames

fallece-el-koala / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El coalaqueva ser rescatat dels ferotges incendis que arrasen Austràlia i que va ser protagonista d’un vídeo viral, va ser sacrificat aquest dimarts al no recuperar-se de les ferides causades pel foc, segons ha informat l’organització animalista encarregada de la seva cura.

«Avui prenem la decisió de posar a dormir el Lewis», el nom que li van posar a l’animal, ha indicat a Facebook l’Hospital de Coales a Port Macquarie, a l’estat oriental de Nova Gal·les del Sud.

El marsupial va ser tractat durant dies a la clínica per les cremades causades per les flames a diverses parts del cos.

No millorava

No obstant, durant una revisió aquest dimarts per avaluar les ferides i canviar els embenats, els veterinaris van estimar que l’animal no havia millorat de les seves lesions.

«L’objectiu principal de l’hospital és el benestar animal, per la qual cosa vam prendre la decisió»d’eutanasiar el coala, ha explicat el centre.

El vídeo del coala, rescatat mentre fugia de les flames en una carretera al costat d’un bosc, va provocar un allau de missatges de solidaritat i donacions d’australians davant del dramatisme de les imatges.

Heroïna local

La seva rescatadora es va quedar en sostenidors per embolicar l’animal amb el seu jersei i li va ruixar amb aigua els pèls socarrimats mentre el coala emetia esgarips de dolor.

No hi ha xifres oficials, però els experts creuen que el nombre de coales morts durant els actuals incendis pot superar els mil, d’una població total que s’acosta als 80.000 espècimens.

Notícies relacionades

Aquests marsupials, endèmics d’Austràlia, ja es troben amenaçats pel desenvolupament urbanístic i la clamídia, una malaltia bacteriana que els causa ceguesa, infertilitat i en alguns casos la mort.

Incendis ferotges

Els incendis, que han matat sis persones i han calcinat 500 vivendes i 13.000 quilòmetres quadrats des del passat 1 de juliol, han sigut relacionats amb la crisi climàtica, malgrat que el Govern, defensor del carbó, mira d’eludir el debat.