EMOCIONANT VÍDEO

Una dona se la juga per salvar un coala en els incendis d'Austràlia

Els informatius de Nova Gal·les del Sud recullen la història de la nova heroïna local, que va embolicar l'animal amb la seva roba i el va remullar per treure'l de les flames

koala / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els incendis que aquests dies estan arrasant la costa est d’Austràlia han matat gairebé la meitat delscoales que vivien en una reserva de Nova Gal·les del Sud, al llac Innes de Port Macquarie. Es calcula que uns 350 d’aquests animals han mort devorats per les flames. A tot l’estat es creu que la xifra pot superar els 1.000 exemplars. 

Aquest dimarts una dona es va convertir en heroïna local i en protagonista dels informatius al rescatar de les flames un exemplar que estava envoltat pel foc a prop de Long Flat. La veïna, anomenada Toni, va explicar després al canal Nine News que va córrer en ajuda de l’animal sense pensar-s’hi, el va agafar de l’arbre, el va embolicar amb la seva samarreta i amb una manta, i després va abocar aigua sobre les seves potes cremades. 

En el vídeo se sent com el coala, que han batejat com a Lewis, crida de dolor.

Després el va portar a una clínica per a animals de Port Macquarie, on està sent tractat per les cremades, si bé el seu estat és molt greu.

El vídeo ha provocat una onada de solidaritat i donacions dels australians davant el dramatisme de les imatges. 

Dissabte passat, bombers i voluntaris també van atendre un altre coala en similars circumstàncies i el vídeo del moment en què li donaven aigua també es va viralitzar en la xarxa:

Un milió d’hectàrees destruïdes

Els incendis forestals ja han destruït prop de 2,5 milions d’acres (1 milió d’hectàrees) de terres de cultiu i arbustos en les últimes setmanes, alimentats per la copiosa esca existent després de tres anys de sequera que els experts atribueixen al canvi climàtic.

Des de l’1 de juliol, en aquests incendis han mort sis persones i s’han cremat 500 vivendes. 

A Nova Gal·les del Sud hi havia aquest dimarts 60 focus actius i les autoritats van confirmar que el fum, que arribava fins a Sydney, era 10 vegades superior als nivells considerats perillosos per a la població.

El Departament de Salut d’aquest estat ha aconsellat a la població no sortir de les seves cases.

Notícies relacionades

«Per a la majoria de les persones, el fum causa símptomes lleus, com ara dolor als ulls, al nas i al coll. No obstant, les persones amb afeccions com l’asma, l’emfisema i l’angina són més propenses a ser sensibles als efectes del fum sobre la salut», ha alertat Richard Broom, director de salut ambiental de Nova Gal·les del Sud.

Segueix Extra  a Facebook