Paga o plora

¿Per què 1.500 nens es quedaran sense caramels aquest Halloween?

L'alcalde d'un poble de l'Àrtic ha prohibit la tradició de sortir a demanar caramels per la presència d'ossos polars al carrer

¿Per què 1.500 nens es quedaran sense caramels aquest Halloween?

SUBHANKAR BANERJEE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els 1.500 nens aproximadament d’un poble esquimal del Canadà es quedaran la nit d’Halloween a casa perquè l’alcalde ha prohibit sortir a demanar caramels. Malgrat la pena dels nens, tot té una justificació: hi ha ossos polars rondant pels carrers. 

A causa de l’elevat nombre d’exemplars que s’han vist recentment en l’entorn urbà de la població, l’alcalde ha decidit prohibir el típic passeig nocturn amb disfresses per evitar disgustos. A canvi ha habilitat un espai de l’Ajuntament perquè els nens puguin rebre els caramels sense sortir al carrer, segons informa el setmanari àrtic Nunatsiaq News.

Arviat és un poble equimal de la regió Àrtica del Canadà, situat en la regió de Nunavut, en el qual viuen unes 3.000 persones. Els ossos polars acostumen a rondar per la zona durant la seva migració de tardor, però a causa de l’augment d’exemplars aquest any, igual que el 2014, s’ha decidit prendre mesures preventives. 

Notícies relacionades

El llogarret va ser una de les dues poblacions de la regió que van viure, durant l’estiu passat,atacs mortals d’aquests animals. Concretament a Arviat, un home de 31 anys va perdre la vida per les ferides d’un d’aquests animals després de ser atacat a prop del municipi. 

Així, després de prohibir la cerimònia del famós ‘paga o plora’, els menors de 14 anys celebraran aquesta tradició modificada de 18.30 hores a 20.30 hores i després ho faran els grans fins a les 22 hores. 

Temes:

Óssos Halloween