GRAVACIÓ VIOLENTA I SAGNANT

1444, el vídeo d'un suïcidi eliminat de les xarxes socials

Les imatges mostren com un jove se suïcida tirant-se un tret

zentauroepp42711215 refile   adding missing word  silhouettes of mobile device u191023210357

zentauroepp42711215 refile adding missing word silhouettes of mobile device u191023210357 / DADO RUVIC

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les xarxes socials s’han omplert aquesta setmana de comentaris sobre un vídeo suposadament viral però que, segons totes les informacions, amb prou feines ha sigut visible 16 hores. Es tracta de l’anomenat 1444, una gravació que molts defineixen com a «maleïda» i que pot ferir la sensibilitat de qualsevol que el vegi.

Pel que sembla, i sempre segons els comentaris vistos en xarxes socials, en el vídeo es pot veure un jove rus d’uns 17-18 anys que es tira un tret amb una escopeta en viu.

I el nom del vídeo –1444– ha servit perquè la plataforma no l’eliminés, malgrat el seu contingut violent i sagnant, fins que van passar diverses hores. YouTube detecta a l’instant vídeos que inclouen en el seu títol o descripció paraules com «suïcidi» o «mort», però al no contenir cap d’aquestes paraules, es va evitar el seu bloqueig immediat.

Internet invisible

Usuaris de Reddit asseguren que la gravació va començar a circular per la ’deep web’ (l’anomenada internet invisible), tot i que també hi ha els que afirmen que es va iniciar a Facebook. Tampoc es posen d’acord en la durada: hi ha els que asseguren que són només 17 segons, mentre que n’hi ha que afirmen que dura 26 segons.

El que sí que és una realitat és que el vídeo va ser tendència els passats dies 19 i 20 a Youtube, Facebook, Twitter i Google.

Notícies relacionades

I com tota cadena o repte d’internet, si la persona que rep el vídeo vol seguir amb vida ha de compartir la data i hora en què l’ha vist o detalls que només es poden apreciar durant la gravació. Tot i que també existeixen les veus que asseguren que només es tracta d’un vídeo, fals tot i que molt realista, que ha sigut manipulat.

Segueix Extra  a Facebook