havien sigut enganyats

Abandonen la seva filla adoptada i esgrimeixen que era una nana adulta psicòpata: «Ens volia matar»

La mare afirma que la presumpta nena que els van donar tenia en realitat 22 anys

Els Barnett van escapar al Canadà amb els seus fills biològics i la policia els va arrestar

familia-barnett

familia-barnett

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La història de l’adopció de la família Barnett recorda un telefilm dolent, i el seu argument ha sigut el malson de Kristine i el seu exmarit Michael des de fa gairebé una dècada. L’abandonament final de la filla adoptiva, admesa pels mateixos acusats, no posa punt final a un cas en què la mare adoptiva acusa fins i tot la filla de ser una nana adulta psicòpata.

El 2010, la parella va decidir adoptarNatalia Grace, una nena ucraïnesa de sis anys que vivia en un orfenat de Florida. Només tres anys després, els Barnett abandonaven la petita en un apartament de Lafayette (Indiana) i, sense mirar enrere, posaven rumb al Canadà tallant qualsevol contacte amb la menor. Però, ¿per què van optar per aquesta decisió? Segons afirma Kristine, que acaba de trencar el seu silenci, Natalia no era qui afirmava ser, sinó que era «una dona de 22 anys amb nanisme». «És una adulta i l’adopció va ser una estafa», insisteix aquesta coneguda autora de llibres sobre criança als Estats Units, que fonamenta la seva versió a la carta d’un metge que afirma que tenia més de 18 anys el 2011.

El cas ha tornat a les portades la setmana passada després que Kristine s’entregués dijous i fos alliberada després de pagar una fiança de 5.500 dòlars. El seu ex s’havia presentat un dia abans i també va ser alliberat de manera immediata, segons explica ‘The Washington Post’. «L’estat d’Indiana m’està acusant de crims contra una nena malgrat que es va determinar diverses vegades que la Natalia és adulta», insisteix Kristine en una entrevista exclusiva amb el ‘Daily Mail’ en què presenta l’exparella com les veritables víctimes.

«Ens volia matar»

Els problemes aviat es van instal·lar a la residència Barnett. Ja el 2012, el Tribunal Superior de Marion (Indianapolis) determinava que Natalia va néixer realment el 1989, basant-se en evidències mèdiques. Només dotze mesos després, la parella –que al cap de poc temps es divorciaria– es mudava amb els seus fills biològics, no sense abans intentar canviar l’edat legal de Natalia als 22.

Ella va passar tres anys sola, malgrat, fins i tot, que té una rara forma de nanisme. Al principi pagaven el lloguer del pis, però després van deixar de fer-ho i la policia va acudir a desnonar la vivenda i van descobrir el cas. Llavors, la mare es va despenjar donant una versió molt sorprenent: «Ens volia matar [...] Feia declaracions i dibuixos dient que volia matar membres de la família, enrotllar-los en una manta i enterrar-nos en un pati».

Segons la seva versió, Natalia tenia 22 anys i era «una sociòpata i una psicòpata». Per complicar més el cas, l’ex de Kristine, Michael, nega la tesi de la seva exdona: «La Natalia era una menor quan la vam abandonar», explica segons ‘La Nación’.

¿Quants anys té?

Notícies relacionades

L’edat de Natalia encara no és clara, malgrat els intents dels Barnett per confirmar-la –segons els registres policials, la parella  va intentar determinar-ho en diverses ocasions. El 2010, l’any de l’adopció, un doctor va indicar que la noia tenia 8 anys i no 6, com assegurava. Dos anys després, un altre facultatiu s’aventurava a dir que tenia «aproximadament 11 anys», mentre que Kristine assegura que en té 22.

«Els mitjans m’estan mostrant com si hagués abandonat una menor. Però no hi ha cap menor en aquesta història. La Natalia era ja una dona. Menstruava, tenia dents d’adult», assegura.

Temes:

Adopció