Vist a Youtube

A bastonades: així espanta una octogenària el lladre que volia robar a la seva botiga

June va reaccionar així davant d'un jove que li va demanar els diners de la caixa enregistradora

Només va patir un blau a l'ull: «No treballo cada matí perquè vingui gentassa a robar-me»

anciana

anciana

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

¿Quantes vegades ens plantegem què faríem si patíssim un atracament? No sabem siaquesta dona ho havia pensat abans, però la realitat és que va reaccionar amb molta decisió. June Turner, de 82 anys, s’ha convertit en protagonista absoluta dels virals després d’un vídeo en el qual es defensa d’un lladre.

Dimarts passat 3 de setembre, a les 6.30 del matí, June estava tranquil·lament atenent la seva botiga a Stoke-on-Trent (Anglaterra) com cada matí, quan de sobte va aparèixer un home cobert per una manta blava que només deixava entreveure els seus ulls. 

«Dona’m els diners», li va dir el lladre. «No te’ls donaré», va respondre ella contundent. El jove no s’ho va pensar i va provar d’assaltar la caixa, una cosa que ella anava a impedir tant sí com no. Al veure’l amb un bitllet de 20 lliures a la mà, va agafa el bastó i va començar a pegar-li cops fins que el lladre va haver de sortir corrents. Ho va fer amb 55 lliures i sis paquets de cigarrets, però no li va donar per a més. 

Notícies relacionades

«Va ser instint. El vaig intentar aturar amb un bon cop», explica el diari local. «S’ha d’anar amb compte quan porten ganivets, però no li va donar temps a treure’l si en tenia». A l’anar-se’n del lloc va empènyer June, que va quedar estirada al terra fins que va ser auxiliada per un client habitual. «La meva preocupació era haver-me trencat una altra vegada el maluc, que ja el tenia tocat des de fa tres anys». 

Les imatges van ser captades per les càmeres de seguretat, que seran útils per trobar l’autor del robatori. «Treballo molt dur cada matí des de fa 45 anys perquè vingui gentassa com aquesta a robar-nos», recalca. El seu fill Alan, que havia sortit 15 minuts a repartir diaris, es va trobar l’escena. «Ha sigut molt valenta, i a la mitja hora estava una altra vegada treballant».