A Toledo

La colpidora imatge d'una guineu morta per un incendi després de caure en una trampa il·legal

L'animal va ser atrapat per un cep del qual va intentar fugir durant diversos dies

zorro

zorro

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

La investigació d’un incendi forestal va portar a descobrir una imatge macabra. Els Agents Mediambientals de Castella-la Manxa van trobar aquesta setmana a Toledo el cadàver cremat d’una guineu. L’animal, de tot just un any, havia quedat atrapat en un cep on hauria estat diversos dies provant d’alliberar-se fins que finalment va morir durant un incendi.

Segons informen els agents en una nota de premsa, han obert una investigació per conèixer l’autor del delicte.

L’ús de ceps com el que va acabar amb la vida d’aquesta guineu de manera agònica està prohibit. Es tracta d’una eina que s’utilitzava per a la captura d’animals silvestres i actualment la seva venda no està autoritzada. «Encara hi ha gent que els utilitza i els col·loquen semienterrats com si es tractés d’una mina antipersones, activant-se de manera sobtada i enèrgica per la trepitjada de qualsevol animal». 

La utilització de ceps és un problema de seguretat no només per als animals, sinó també per a les persones. Els agents proven d’erradicar-los amb inspeccions periòdiques, però en ocasions es troben imatges tan dramàtiques com la que ha sorprès aquests treballadors durant la inspecció. 

Diferents associacions i oenagés han manifestat la seva repulsa a aquests incidents que, recalquen, tenen a veure amb la caça. Així ho expressa Ecologistes Toledo:

Entre els objectius dels agents no només hi ha els ceps, sinó també gàbies o altres elements que pretenguin acabar amb la llibertat d’animals salvatges.

L’Associació Professional d’Agents Mediambientals de Castella-la Manxa, que ha fet públic aquest esdeveniment, recorda la necessitat de col·laborar per aturar aquest perill per a espècies animals i per a les persones, per la qual cosa demanen trucar al 112 per requerir la presència dels especialistes si ens trobem amb elements similars al camp. 

Notícies relacionades

Aquesta imatge coincideix amb una denúncia del partit animalista PACMA, que recentment penjava a les xarxes socials com les guineus es converteixen en objecte de caça. En un vídeo publicat a les xarxes, manifestaven que els caçadors els persegueixen fins als caus amb una única finalitat: