MACROFESTA LGTBI

El 'Circuit' es mulla

6acf71a0-0b53-4253-9474-6680b5a598de-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La festa s’ha allargat fins a les sis del matí a la disco. Però durant el dia, unes 8.000 persones –segons els organitzadors, el grup Matinée– van acudir a Vilassar de Dalt (Barcelona) a la festa gai més gran en un parc aquàtic, la Water park party. És el moment remullada del Circuit Festival, considerat l’esdeveniment més gran de lleure d’Europa dedicat al col·lectiu homosexual, bisexual i transsexual. 

“Aquí s’ha de ballar a l’aigua al ritme de la música house. Han vingut diversos discjòqueis molt coneguts”, explicava Dani Viadé, responsable del punt de trobada. Com en anteriors ocasions, i ja en van 12 edicions, guanyava per golejada el públic masculí i ben passat pel gimnàs, lluint generalment banyadors ajustats. “Intentem que vinguin més noies, però sembla que els costa”. 

Notícies relacionades

A l’aigua, por damunt de la música electrònica, se sent parlar en molts idiomes. “La tercera part són europeus, molts repeteixen cada any. Ve gent dels Estats Units, de Llatinoamèrica i veiem cada vegada més persones procedents de països àrabs com l’Aràbia Saudita, Kuwait i Jordània i també asiàtics, com Corea i el Japó”, explicavaViadé.

“Ens expliquen que venen a Barcelona a relacionar-se i disfrutar d’una sexualitat molt més oberta que en els seus països d’origen. I és gent que té un cert poder adquisitiu per poder passar aquests dies de lleure aquí”. El Circuit Festival se celebra fins al 18 d’agost i reuneix a Barcelona milers de participants de fins a 80 països.