A LOS ANGELES

La 'youtubera' Brooke Houts puja per error un vídeo en què maltracta el seu gos

La Policia ha obert una investigació del cas, que ha incendiat les xarxes i que ha provocat el rebuig d'altres 'youtubers' famosos com Logan Paul

haha-hilarious-prank-brookehouts--xd / periodico

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

La Policia de Los Angeles ha obert una investigació a la famosa ‘youtuber’ Brooke Houts (340.000 subscriptors) per maltractar el seu gos, segons mostra un vídeo que ella mateixa va pujar al seu canal. Pel que sembla, la cinta incloïa parts sense editar per on es van colar les imatges en les quals la jove pegava, empenyia contra el terra, cridava i escopia el seu doberman, anomenat Sphinx.

El vídeo va ser eliminat minuts més tard, però diversos usuaris van aconseguir caçar-lo i pujar-lo a les xarxes socials per denunciar el comportament de la ‘influencer’ (sota aquestes línies). Moltes persones indignades van informar la policia, que, segons publicacions com ‘TMZ’ i ‘The Verge’, han iniciat una investigació. Aquesta última publicació assegura que ha preguntat a Youtube si pren mesures addicionals contra la jove, ja que la plataforma té prohibits els vídeos que incloguin o incitin la violència contra els animals.

El cas s’ha fet viral i a Houts li han plogut les crítiques. Per això ha emès una resposta a través d’un comunicat a Twitter. En el text, que ha rebut 50.000 respostes, demana disculpes “amb qualsevol persona que s’hagi sentit afectat pel vídeo”. Explica que el seu gos pesa 75 lliures i que sobre la seva cara amb la boca oberta, com a propietària de la mascota, ha de “demostrar-li que aquest comportament és inacceptable”. “El meu gos no va patir de cap manera per les accions que faig en el vídeo. No el vaig colpejar, tot i que entenc que pugui semblar-ho”, assenyala. Això sí, Houts reconeix que de tota manera no hauria “d’haver cridat” ni “haver-se mostrat agressiva” amb el seu gos.

Crítiques de companys famosos

No obstant, les seves disculpes no l’han deslliurat de les crítiques a les xarxes. Fins i tot d’alguns dels seus companys ‘youtubers’. Logan Paul, per exemple, ha qualificat el seu comportament d’“inquietant” i “deplorable”.

Notícies relacionades

De moment Youtube no ha pres represàlies contra Houts i el seu canal segueix en marxa.

El gos de Houts és un personatge habitual del seu canal, si bé fins ara la seva actitud cap a la mascota era afectuosa.