Vist a Facebook

Difonen les imatges de la cabina d'un avió abans d'estavellar-se

Un Boeing 737 amb 46 passatgers va caure al Pacífic al setembre i va deixar un mort i sis ferits greus

La comissió d'investigació ha emès un informe i un vídeo dels moments previs al succés

plane-50893 1920

plane-50893 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

El mes de setembre passat, un Boeing 737 queia a l’aigua a uns 460 metres de la pista d’aterratge de l’aeroport de Micronèsia.

L’aeronau acabava a l’oceà Pacífic amb 46 persones a bord després de dificultats amb la visibilitat dels pilots per les males condicions meteorològiques. En el succés va morir una persona i sis van resultar greument ferides.

Mesos després, la Comissió d’Investigació d’Accidents de Papua Nova Guinea ha emès un informe sobre l’accident del vol PX-073 d’Air Niugini Limited alhora que un vídeo dels moments previs.

"Massa baix. Estem molt baixos. Estem massa baixos", se sent en la gravació de la cabina, que s’ha viralitzat a través de les xarxes socials.

Els dos pilots van ser durament criticats per desobeir ordres i infravalorar les advertències sobre les condicions a què s’enfrontaven en l’aterratge.

Notícies relacionades

El director executiu de l’aerolínia, Alan Milne, va assegurar que, a més de tenir en compte aquest informe, segueixen amb les seves investigacions internes per saber "en què pensaven els pilots" i quins eren realment els factors externs.

"Estan extremament ben entrenats i sens dubte no van estavellar l’avió a propòsit", va explicar. "Si van cometre un error, ¿per què el van cometre? Sempre hi ha errors humans per considerar".