MIG MILIÓ MÉS QUE EL 2018

Més de 8,1 milions d'espanyols es consideren addictes al mòbil

Els usuaris dediquen una mitjana de 4 hores i 22 minuts al dia al seu 'smartphone', un 13,4% més que l'any passat

zentauroepp16785386 adiccion mvil190729102543

zentauroepp16785386 adiccion mvil190729102543 / JAVIER CORSO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si vostè és dels que tot just obrir la pestanya agafa el mòbil per veure què li han enviat durant la nit, i abans d’anar-se’n a dormir fa un repàs al telèfon, tranquil, forma part de la majoria d’espanyols que reconeixen que cada vegada estan més enganxats a l’'smartphone'. Un nou estudi sobre l’addicció al mòbil xifra en més de 8,1 milions els espanyols que es consideren "addictes al mòbil", una xifra rècord que supera el mig milió del mateix estudi fa just un any (representa el 28,5% de la població d’entre 18 i 25 anys).

Però no només creix el nombre d’adeptes, també passem cada vegada més temps davant de les petites pantalles: des del 2018 fins avui ha crescut en un 13,4% aquesta franja; concretament, els espanyols dediquen una mitjana de 4 hores i 22 minuts al dia a les seves tasques telefòniques. Així es desprèn de les dades recollides en el cinquè estudi que elabora sobre això el comparador Rastreator.com.

La mateixa anàlisi detecta que hi ha un grup d’usuaris, l’11% (3,14 milions) que porten la seva passió a l’extrem i reconeixen que no podria estar més d’una hora sense el mòbil.

Quant al tipus d’activitat que es realitza amb els 'smartphones’, l’ús més estès és el de consultar les xarxes socials (20%), davant d’altres aspectes més tradicionals com fer trucades (18,5%) i la gestió del correu electrònic (14,4%). 

RASTREATOR.COM

Compte per vacances

La dependència cada vegada més elevada dels dispositius mòbils pot derivar en problemes greus, com l’addicció. Durant el període de vacances, amb més espai per al lleure, aquest risc s’eleva. 

També la incidència del fenomen és més gran en la població més jove, d’entre 18 i 24 anys. Així, amb una mitjana diària de 6 hores i 48 minuts de consum, gairebé la meitat dels joves (47%) es consideren addictes a l’‘smartphone’, 2 punts més que el 2018. 

Els joves consumeixen 2 hores i 24 minuts més que la mitjana i el doble que els espanyols majors de 55 anys. De fet, 3 de cada 10 pares, consideren que els seus fills passen massa temps enganxats a la pantalla del seu telèfon. 

Les dones senten més afecció

Notícies relacionades

Les dones són més propenses a l’ús del mòbil; de fet, l’utilitzen una mitjana de 4 hores i 47 minuts al dia, 50 minuts més que els homes. D’altra banda, l’ús que es dona a aquests dispositius també varia per sexes, mentre que per a les dones l’ús principal se centra en la consulta de les seves xarxes socials, en el cas dels homes són les trucades en el que inverteixen més temps. 

Consells per no caure en l’addicció

<span style="font-size: 1.6rem;">Daniel Peña, doctor en Psicologia i Ciències de la Conducta i expert en addiccions a les noves tecnologies, trasllada uns consells senzills però útils a l’hora d’intentar combatre aquesta addicció tan estesa. </span>

Segueix Extra  a Facebook