Vist a Twitter

El vídeo viral que mostra com els nadons ploren davant de l'actitud dels adults i no per dolor després d'un cop

Les imatges mostren cinc pares colpejant la paret i reaccionant com si el cop se l'haguessin donat els nens

81213339 l

81213339 l / Natalia Deriabina

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Imagina una escena que segurament has viscut: un nadó es dona un cop amb la paret, la porta o qualsevol objecte contundent. Fa por pensar que pot haver-se fet molt mal, i el primer que proves de fer és consolar-lo. 

Si al voltant hi ha més gent, l’escena que es produeix pot resultar escandalosa. Por, crits o reaccions potser exagerades per temor que el nen pateixi i que acaba amb un imparable plor. 

¿I si el nadó plora més per la reacció que pel mateix cop? Un vídeo viral a Twitter qüestiona precisament això a través d’un minut d’imatges recopilades per desmuntar això. ¿Llora por el dolor o por lo que monta su entorno alrededor? 

Notícies relacionades

En cinc ocasions diferents, pares i mares d’aquests nadons repeteixen escena. Amb ells en braços, s’aproximen a una paret en la qual donen un cop, no gaire fort, i a continuació porten la mà al capdavant del nen per consolar-lo. En aquest afany per intentar que no pateixi per un cop que no s’ha donat—de fet ni ha tocat— el nadó arrenca a plorar

Això ha generat un debat a Twitter, xarxa social en què s’ha viralitzat, sobre com reaccionem davant de tota mena de situacions amb els nadons. "Referència social", diu aquesta pediatra. No es tracta del que passa, sinó del to que utilitzem en aquell moment.